Het beste en leukste van 2017!

Goede plekken voor business lunch in Amsterdam

Het jaar is echt voorbijgevlogen. Ik kijk terug op een jaar met weer heel veel nieuwe ontdekkingen en culinaire belevenissen bij mijn favoriete restaurants in de stad. Er is te veel om op te noemen maar er zijn altijd een aantal ervaringen die meteen top of mind zijn. Soms vanwege de bijzondere culinaire ervaring en soms omdat je met je vrienden of familie zo’n fijne avond of middag hebt gehad. Dit zijn mijn leukste ervaringen van 2017:

 1. MOS – Dit jaar vierde ik mijn verjaardag bij MOS. Een goede keuze want we hebben hier echt geweldig gegeten en mooie wijnen gedronken. MOS serveert plaatjes van gerechten en we vooral de combinatie van de hoenderfilet met de Consolation Red Socks was spot on!
 2. Jacobsz – Absoluut een van de leukste restaurants van de stad. Dit jaar vierden ze hun eerste verjaardag met een mooie wijnproeverij en wijnmakers lunch. Ik was een van de gelukkigen die daarbij mocht zijn.
 3. Winehouse SOMM – Deze ontdekking in april bleek een schot in de roos, want na deze eerste keer volgenden nog vele bezoekjes. Hun wijnen zijn goed en de gerechten top. Ongetwijfeld een plek waar ik volgend jaar weer regelmatig te vinden zal zijn.

  Winehouse SOMM

 4. ’t Amsterdammertje – Toen het eerste voorjaarszonnetje zich liet zien streken wij neer op het terras van dit fijne Michelinsterrestaurant in Loenen aan de Vecht. Een culinaire en vooral gezellige avond volgde.
 5. Five Brothers Fat – Ik ben geen type voor de bruine kroeg maar dit is voor mij de vervanger. Met een lekker glas of coupe cava aan de bar, wat lekkere hapjes en vooral een flinke dosis gezelligheid is het hier altijd goed toeven.

  't Amsterdammertje Loenen aan de Vecht
  ’t Amsterdammertje – Loenen aan de Vecht
 6. The Lobby – Waarschijnlijk de meest bezochte plek van dit jaar. Voor lunch, diner of gewoon een glas wijn. The Lobby past altijd en blijft een favo plek.
 7. The Avocado show – Hier wilde iedereen naartoe begin dit jaar. Ik was natuurlijk ook heel nieuwsgierig en vind het te gek wat ze hebben bedacht. Met hun concept en Instagrammable gerechten hebben ze een wereldwijde buzz gecreëerd.

  The Avocado Show
  The Avocado Show
 8. Hoofdstad Brasserie – Dit jaar mocht ik meerdere malen aanschuiven bij de speciale edities Alex Invites. Deze te gekke samenwerkingen van chef Alex en zijn gastchefs brengen steeds weer spannende combinaties. Zo mocht ik aanschuiven bij Chef Lars Lundo van het Deense Pony en Pip Sandrey van Aqua Shard in Londen.
 9. Afternoon Tea bij Waldorf Astoria – Mooie herinneringen aan deze middag met mijn zus en lieve kleine nichtje in het elegante Waldorf. De zomerse Afternoon Tea was een lust voor het oog en ook nog eens super lekker.
 10. Envy – Een gouwe ouwe (ze bestaan inmiddels al ruim 10 jaar!) maar met een nieuwe chef. En die weet van wanten. Met te gekke gerechten zoals de coquilles met artisjok en zwarte walnoot of het zacht gegaarde eitje met aardpeer en kaviaar. Yum!

  Het beste en leukste van 2017!
  Envy

Behalve deze leuke ervaringen in eigen stad waren er ook nog de leuke reizen naar het mooie Puglia, het authentieke Malaga.  En last but not least was er mijn wijnreisje door Piëmonte. Allemaal mooie herinneringen!

Puglia – Italië