Nieuwe restaurants in Amsterdam

Terrassen in Amsterdam

Afgelopen tijd hebben een hoop nieuwe restaurants hun deuren geopend in onze hoofdstad. Hoog tijd dus voor een lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam!

La Parole

In dit fijne restaurant op de Kwakersstraat, kun je je zeven dagen per week tegoed doen aan de klassieke Franse keuken. Denk aan steak tartare, escargots, coquilles of poussin. Uiteraard gaat dit gepaard met een selectie heerlijke Franse wijnen, waar we zeker een kaasplank bij aanraden! 

Wij zien onszelf al zitten op dit gezellige terras op de hoek, terwijl het Amsterdamse leven voorbij komt.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Verlan

Verlan

De Franse keuken is in trek, want ook Café Restaurant Verlan opent de Franse deuren. Naast de 9-straatjes, kun je in dit gezellige buurtrestaurant terecht voor een no-nonsens diner met gewoon goed eten. Bijvoorbeeld het gefermenteerd aardappelbrood met prei en gruyere, de gebraden eend, of een verse vis van de grill. En een absolute aanrader zijn de coquilles met truffel.

Ook uit de buurt: de kazen! Die komen namelijk van Kef, befaamd fromagerie in Amsterdam. Gewoon langskomen wordt aangemoedigd en vinden ze bij Verlan alleen maar gezellig. Dan zorgen zij dat je een plekje hebt!

Até

Het exclusieve Até is gevestigd in The Dylan Amsterdam en wordt geleid door Chef Filip Hanlo. Deze bjizondere nieuwkomer kan zeker niet ontbreken tussen de nieuwe restaurants in Amsterdam. Filip neemt je mee door zijn menu tijdens een diner aan de intieme Chef’s Table met maximaal zes personen. De Chef haalt zijn inspiratie uit Mexico, zijn geboorteland, Japan en Frankrijk en laat dit samenkomen in een verfijnd geheel. Je zit bij Até dus goed voor een bijzondere, culinaire beleving en wereldse ervaring! 

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Troef

Restaurant Troef

Ook onder de nieuwe restaurants in Amsterdam; Restaurant Troef. Met een goede, culinaire basis. Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst combineren hun ambities en openen Restaurant Troef. Het menu heeft een Franse basis met hier en daar Mediterrane invloeden. Op de kaart vind je bijvoorbeeld witte asperges, ossenhaas en een hele kreeft. De vier heren brengen allen hun ervaring uit de culinaire wereld samen, wat het concept geheid een succes maakt. Zo deed Raymond ervaring op bij onder andere De Lindenhof en De Librije en kennen we Niels, Willem en Roderick van onder meer de Ron Blaauw Groep.
Zoals de naam van het restaurant al impliceert, streven de mannen ernaar altijd een troef achter de hand te hebben. Van een speciaal gerecht tot extra flexibiliteit voor de gasten. Hoe dan ook zit je hier goed voor een avond heerlijk dineren. 

Café Garcon

Nog een nieuwe Franse parel in de stad, Café Garcon. Deze bistro heeft een bijzonder uitgebreide kaart, met zowel lunch als diner. ’S middags kun je je hier tegoed doen aan een knapperige baguette, met bijvoorbeeld gerookte eieren en huisgemaakte mayonaise. Maar ook zalm, steak of champignons zijn een optie. 

Naast een arsenaal aan broodjes, kun je hier ook klassiek Frans dineren. Van uiensoep tot een tournedos, diverse sides en ook aan de kids is gedacht. 

Aan wijnen ontbreekt het hier niet, met een zeer uitgebreide wijnkaart zit er voor iedereen wat tussen en vind je bij ieder gerecht een passende wijn. En mocht je twijfelen, dan voorziet het personeel je graag van advies!

De Willem

Een nieuwkomer waar wij extra naar uitkijken! Want naast dat het een heerlijk restaurant wordt, heeft het zich ook nog gevestigd op een bijzondere locatie. Namelijk de Haarlemmerpoort (aka. de Willemspoort). Een extra stukje historie dus. 

De Willem huist niet alleen een restaurant en café, maar ook nog een wijnkelder met een breed scala aan wereldse (natuur)wijnen. 

Daarnaast vind je op de kaart gerechten uit diverse keukens. Denk aan padron peppers, geroosterde spitskool of lamsspies met labneh. Ook de toetjes zouden wij niet overslaan en ook hier vind je de kazen van Kef. Wij kunnen niet wachten!

Salvo

In deze nieuwe gebakzaak kun je écht Italiaans ontbijten. Zoals ze het in Italië ook doen, met een goede espresso en iets zoets. Bij Salvo is er geen gebrek aan lekkernijen. Bijvoorbeeld de huisgemaakte  maritozzo’s, wisselend van smaak, veneziana’s of een zeppole. Allemaal vergezeld met echte Italiaanse koffie, in dit geval van La Marzocco. 
Bij uitstek de aangewezen plek om even te gaan zitten tijdens een wandeling door de stad. Of om iets af te halen en het in het (Nederlandse) zonnetje te eten. Buon appetito!

Buurtcafé De Tros

Een toegankelijk, gezellig buurtcafé, waar je vijf dagen per week terecht kunt om aan te schuiven. Of je nou zin hebt in een lekker stukje vis of een goede burger. Bij De Tros vind je het allemaal. Top het af met een goed glas wijn en je hebt een heerlijke avond. De kaart bevat ook diverse snacks zoals het zuurdesembrood van Loof met dips, olijven of verschillende soorten kaas. Heerlijk om erbij te bestellen en lekker te tafelen!

Mister Nata

Pastel de nata, dé traktatie van Portugal! Maar in Amsterdam moet je er een beetje naar zoeken. 
Daar brengt Mister Nata nu verandering in. In het nieuwe, gezellige café kun je bij je kopje koffie ook genieten van het custard taartje én andere Portugese lekkernijen. En als je er niet genoeg van kunt krijgen, kun je altijd wat mee naar huis nemen!

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Foto: Mister Nata

Café Celia

Met dezelfde look and feel als Restaurant Celia, heeft Café Celia recent de deuren geopend. Een co-working café waar iedereen kan aanschuiven, werkend of niet. 
Het café werkt samen met bewuste, lokale merken en vormt daarmee een gezonde, gebalanceerde kaart. Helemaal in sync met de Californische levensstijl dus, die ook steeds meer in Amsterdam wordt nageleefd, waarin gezond genieten centraal staat. 
Op de kaart vind je bijvoorbeeld salades, bagels en een homemade cinnamon bun. Alleen voor die laatste gaan wij al!

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Foto: Café Celia

AMI

Er zijn veel Franse nieuwe restaurants in Amsterdam. Deze nieuwkomer in De Pijp, opende eind maart de deuren als bistro/café. Een plek waar je komende zomer heerlijk kunt terrassen. Of je nou aan de wijn gaat, of een koffietje drinkt in de zon, bij AMI kun je de hele dag terecht, voor ontbijt, lunch, borrel en diner. En sla de oesters niet over! 

Een Franse bistro, waarin Amsterdam ook voelbaar is en zo dus mooi inspeelt op wat we deze zomer willen in onze favoriete borrelbuurt!

Lees ook: De leukste terrassen in Amsterdam, Borrelen in Amsterdam en Brunchen in Amsterdam