Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023-2024

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023

Afgelopen tijd hebben een hoop nieuwe restaurants hun deuren geopend in onze hoofdstad. Hoog tijd dus voor een lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam!

Gitane

In de altijd gezellige Jan Pieter Heijestraat kun je nu de hele dag terecht bij Gitane. Hier komen smaken van over de hele wereld samen in een grenzeloos menu. En ook de wijnkaart zit vol verrassingen, waarbij de focus ligt bij natuurwijnen. Bij Gitane wordt gewerkt met locale leveranciers. Zo komen de wijnen van Wijnhuis Amsterdam, de kazen van Fromagerie Kef en de wildpluk van Casa Foresta. Een gezellige plek waar culturen samenkomen en elkaar beter leren kennen. De Griekse chef en eigenaar Angelo Kremmydas is zeker geen onbekende in de Amsterdamse horeca. Na NOPI (Ottolenghi) in Londen, werkte hij in Amsterdam bij Nacarat, Maris Piper, en BAUT.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Troef

Restaurant Troef

Ook onder de nieuwe restaurants in Amsterdam; Restaurant Troef. Met een goede, culinaire basis. Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst combineren hun ambities en openen Restaurant Troef. Het menu heeft een Franse basis met hier en daar Mediterrane invloeden. Op de kaart vind je bijvoorbeeld witte asperges, ossenhaas en een hele kreeft. De vier heren brengen allen hun ervaring uit de culinaire wereld samen, wat het concept geheid een succes maakt. Zo deed Raymond ervaring op bij onder andere De Lindenhof en De Librije en kennen we Niels, Willem en Roderick van onder meer de Ron Blaauw Groep.
Zoals de naam van het restaurant al impliceert, streven de mannen ernaar altijd een troef achter de hand te hebben. Van een speciaal gerecht tot extra flexibiliteit voor de gasten. Hoe dan ook zit je hier goed voor een avond heerlijk dineren. 

Selva

Een exotische toevoeging in Amsterdam; Selva. Dit restaurant op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam Rai design hotel, is een ode aan het Latijns-Amerikaanse paradijs en dit komt in alle aspecten naar voren. El Equipo Creativo heeft een hand gelegd aan het interieur en alleen dat is al een bezoekje waard. Maar het menu doet daar zeker niet aan af. Een heerlijke Latijns-Amerikaanse kaart met uitgesproken smaken en verse ingrediënten. Van verfijnde ceviche tot kruidige grill gerechten. Ons oog valt al op de octopus pulpo, maar ook de roasted pumpkin wekt interesse. Daarnaast is dit een uitstekend restaurant voor de vleesliefhebber met een ruime keus aan vlees en gevogelte van de grill. 
Niet alleen in het eten worden de Latijns-Amerikaanse smaken gebruikt, ook de cocktails hebben een twist. Bijvoorbeeld de Chimichiurita, met Ocho Blanco, Cointreau & Chimichurri. Selva is erg in trek, dus reserveren is aan te raden!

Deck
Deck

Deck

Een zomerse nieuwkomer in Noord! Deck ligt aan het water en biedt dan ook een heerlijk terras. Je kunt hier terecht voor een goede (bottomless) brunch of om lekker te lunchen en borrelen. Op de kaart staan diverse, wereldse bites zoals takoyaki, gyozas, empanadas, maar ook gewoon de Hollandse bitterbal! Al dat lekkers gaat natuurlijk gepaard met een lekkere cocktail of een speciaal biertje.
Een heerlijke plek waar je ons zeker zult vinden deze zomer!

Lowlander Botanical Bar & Restaurant
Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Al jaren laat Lowlander bier en gerechten samenkomen op verschillende plekken. In Amsterdam Noord werd Stork overgenomen door Lowlander Botanical Bar & Restaurant, maar het team, dat blijft!
Zoals de naam al impliceert, is het een botanisch restaurant waar de bieren de gerechten versterken en andersom. Op het menu staan (geredde) groentes, fruit en specerijen centraal, wat veel plantaardige opties biedt. Uiteraard met een bijpassend interieur! Een groen restaurant in alle vormen dus.

La Parole

In dit fijne restaurant op de Kwakersstraat, kun je je zeven dagen per week tegoed doen aan de klassieke Franse keuken. Denk aan steak tartare, escargots, coquilles of poussin. Uiteraard gaat dit gepaard met een selectie heerlijke Franse wijnen, waar we zeker een kaasplank bij aanraden! 
Wij zien onszelf al zitten op dit gezellige terras op de hoek, terwijl het Amsterdamse leven voorbij komt.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Verlan

Verlan

De Franse keuken is in trek, want ook Café Restaurant Verlan opent de Franse deuren. Naast de 9-straatjes, kun je in dit gezellige buurtrestaurant terecht voor een no-nonsens diner met gewoon goed eten. Bijvoorbeeld het gefermenteerd aardappelbrood met prei en gruyere, de gebraden eend, of een verse vis van de grill. En een absolute aanrader zijn de coquilles met truffel.

Ook uit de buurt: de kazen! Die komen namelijk van Kef, befaamd fromagerie in Amsterdam. Gewoon langskomen wordt aangemoedigd en vinden ze bij Verlan alleen maar gezellig. Dan zorgen zij dat je een plekje hebt!

Até

Het exclusieve Até is gevestigd in The Dylan Amsterdam en wordt geleid door Chef Filip Hanlo. Deze bjizondere nieuwkomer kan zeker niet ontbreken tussen de nieuwe restaurants in Amsterdam. Filip neemt je mee door zijn menu tijdens een diner aan de intieme Chef’s Table met maximaal zes personen. De Chef haalt zijn inspiratie uit Mexico, zijn geboorteland, Japan en Frankrijk en laat dit samenkomen in een verfijnd geheel. Je zit bij Até dus goed voor een bijzondere, culinaire beleving en wereldse ervaring! 

Café Garcon

Nog Franse parel in de stad, Café Garcon. Deze bistro heeft een bijzonder uitgebreide kaart, met zowel lunch als diner. ’S middags kun je je hier tegoed doen aan een knapperige baguette, met bijvoorbeeld gerookte eieren en huisgemaakte mayonaise. Maar ook zalm, steak of champignons zijn een optie. 

Naast een arsenaal aan broodjes, kun je hier ook klassiek Frans dineren. Van uiensoep tot een tournedos, diverse sides en ook aan de kids is gedacht. 

Aan wijnen ontbreekt het hier niet, met een zeer uitgebreide wijnkaart zit er voor iedereen wat tussen en vind je bij ieder gerecht een passende wijn. En mocht je twijfelen, dan voorziet het personeel je graag van advies!

Terrassen in Amsterdam
Café Garçon

De Willem

We keken er al naar uit, want naast dat De Willem een heerlijk restaurant is, is het ook nog gevestigd op een bijzondere locatie. Namelijk de Haarlemmerpoort (aka. de Willemspoort). Een extra stukje historie dus. 
De Willem huist niet alleen een restaurant en café, maar ook nog een wijnkelder met een breed scala aan wereldse (natuur)wijnen. 
Daarnaast vind je op de kaart gerechten uit diverse keukens. Denk aan padron peppers, geroosterde spitskool of lamsspies met labneh. Ook de toetjes zouden wij niet overslaan en ook hier vind je de kazen van Kef.

Buurtcafé De Tros

Een toegankelijk, gezellig buurtcafé, waar je vijf dagen per week terecht kunt om aan te schuiven. Of je nou zin hebt in een lekker stukje vis of een goede burger. Bij De Tros vind je het allemaal. Top het af met een goed glas wijn en je hebt een heerlijke avond. De kaart bevat ook diverse snacks zoals het zuurdesembrood van Loof met dips, olijven of verschillende soorten kaas. Heerlijk om erbij te bestellen en lekker te tafelen!

La Nostra Gigi
Foto: La Nostra Gigi

La Nostra Gigi

La Nostra Gigi is een nieuw Italiaans restaurant aan het Marie Heinekenplein, waar je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht kan. Of je nou een snel koffietje wil drinken of aanschuift voor een uitgebreid diner met papardelle, pizettes en sgroppino’s. Het uitgesproken interieur doet denken aan de 70’s in Italië en draagt zeker bij aan een gezellige ervaring!

Trattoria Breda & Enoteca

De Breda Group opent opnieuw een restaurant; Trattoria Breda & Enoteca. Dit keer in twee delen, de Trattoria waar je heerlijke, huisgemaakte pasta’s kunt eten. En Enoteca Breda, een wijnkamer waar je de lekkerste wijnen kunt drinken, gepaard met een houtoven pizza, zeebaars in zoutkorst en andere Italiaanse heerlijkheden. Ze bieden maar liefst twintig wijnen die je ter plaatse kunt proeven, en die je ook nog eens kunt kopen voor thuis! Of om een ander blij mee te maken natuurlijk.
Daarnaast kun je hier ook lekker lunchen met huisgemaakte focaccia’s en salades. 

Lagerwal

Nog een leuke Noordelijke nieuwkomer, het kunstzinnige Lagerwal! Met uitzicht op de boten, met een ruim, gezellig terras. De uitgelezen plek om met je vrienden samen te komen om te borrelen, dansjes te doen en die gezellige zomeravonden door te brengen. De kaart is gevuld met cocktails, speciaalbiertjes en diverse bites en lekkere streetfood. 

Mister Nata

Pastel de nata, dé traktatie van Portugal! Maar in Amsterdam moet je er een beetje naar zoeken. 
Daar brengt Mister Nata nu verandering in. In het nieuwe, gezellige café kun je bij je kopje koffie ook genieten van het custard taartje én andere Portugese lekkernijen. En als je er niet genoeg van kunt krijgen, kun je altijd wat mee naar huis nemen!

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Mister Nata

Café Celia

Met dezelfde look and feel als Restaurant Celia, heeft Café Celia recent de deuren geopend. Een co-working café waar iedereen kan aanschuiven, werkend of niet. 
Het café werkt samen met bewuste, lokale merken en vormt daarmee een gezonde, gebalanceerde kaart. Helemaal in sync met de Californische levensstijl dus, die ook steeds meer in Amsterdam wordt nageleefd, waarin gezond genieten centraal staat. 
Op de kaart vind je bijvoorbeeld salades, bagels en een homemade cinnamon bun. Alleen voor die laatste gaan wij al!

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Café Celia

AMI

Er zijn veel Franse nieuwe restaurants in Amsterdam. Deze nieuwkomer in De Pijp, opende eind maart de deuren als bistro/café. Een plek waar je komende zomer heerlijk kunt terrassen. Of je nou aan de wijn gaat, of een koffietje drinkt in de zon, bij AMI kun je de hele dag terecht, voor ontbijt, lunch, borrel en diner. En sla de oesters niet over! 

Een Franse bistro, waarin Amsterdam ook voelbaar is en zo dus mooi inspeelt op wat we deze zomer willen in onze favoriete borrelbuurt!

Box Sociaal

Een fijn brunch restaurant is altijd welkom wat ons betreft en Box Sociaal biedt uitkomst voor al je cravings. Bij deze Australische zaak vindt hier fijne brunch classics op het menu met een creatieve twist, bijvoorbeeld de coconut panna cotta met huisgemaakte granola, spiced shakshuka en diverse eitjes. Maar ook kun je hier taco’s eten en staat er een shrimp bagel op de kaart waar wij zeker even voor langs gaan!
Mocht je een langzame start van de dag hebben, dan kun je ook later terecht voor een borrel of shared dining. 

Café Marcella

Een oud begrip in een nieuw jasje. In dit iconische café op het Amstelveld kun je heerlijk in het ochtendzonnetje zitten met een croissantje, krant én kopje koffie. Of schuif ’s middags aan voor een borrel en doe je tegoed aan de uitgebreide borrelkaart. Bijvoorbeeld de gerookte aubergine, paprikadop met feta, of een klassieker als de ossenworst met piccalilly en zuur. Liever een Franse borrel? Je kunt hier ook terecht voor slakken! En natuurlijk mogen de kazen van Kef daarbij niet ontbreken.

Moche

Gevestigd aan de Linnaeuskade kun je nu naar Moche (Modern Cheviche), waar je, jawel, ceviche kunt eten! Een van onze favoriete gerechten en we kijken hier dan ook erg naar uit! 

Chef Christian Motte heeft een heerlijk Spaans menu samengesteld. Van een klassieke ceviche tot gerechten met een creatieve twist. Zo vielen onze ogen al op artichoke ceviche, spitskool met misoglaze en natuurlijk de gegrilde octopus. 

The Barley Room 

Smokey goodness bij The Barley Room! In dit nieuwe restaurant wordt er op houtskool gekookt. En waar je dan misschien zou denken aan een stuk vlees, is het tegendeel hier waar. Het merendeel van het menu is namelijk vegetarisch en groenten hebben dus de hoofdrol! 

Je kunt kiezen voor een drie tot zes gangenmenu en wij zouden aanraden daar het biermenu bij te nemen. Deze is namelijk afgestemd op het menu en maakt de ervaring compleet.

Raina Amsterdam
Raina Amsterdam

Raina

Proef India bij Raina! Suresh Raina is een befaamd chef in India, die zijn sportcarrière vaarwel zei om zijn andere passie als foodie na te jagen. Dit resulteerde in het openen van een chique restaurant in Amsterdam waar je je waant tussen Indiase kruiden en specerijen. Van klassieke Indiase gerechten tot creatieve creaties, lekker tafelen kun je hier in ieder geval zeker.
Raina heeft onlangs de deuren geopend op de Admiraal de Ruijterweg.

Scala Foodbar & theater

Een nieuwkomer met een extra vleugje cultuur! Want naast lekker eten en tafelen bij Scala (voorheen het TapasTheater), kun je ook genieten van korte theater optredens. Gedurende de avond spelen hier namelijk diverse voorstellingen van twintig minuten. Denk aan cabaret, muziek, toneel, maar ook stand-up comedy! Tussendoor kun je verschillende gerechtjes bestellen en genieten van fijne cocktails. Een leuke avond uit dus!

Hangar Oost

Een oude bekende, maar op een nieuwe locatie. Hangar kennen we al uit Noord en hebben we eerder al geprezen door hun fijne terras en heerlijke kaart.
En nu kunnen we dus ook in Oost terecht om hier te dineren, met uitzicht op de Jachthaven. Het menu heeft een werelds karakter. Van pimientos de padron, Franse uiensoep, tot Thaise mosselen. Maar je vindt hier ook klassiekers, de steak tartare van Hangar is een favoriet van ons!

Ikkoku

Een nieuwkomer die de kans biedt je onder te dompelen in Japanse fine dining.
Je kent deze chefs misschien al van het concept Taigu, waar matcha wordt geserveerd op diverse manieren. 
Bij Ikkoku bevindt je je in een traditionele Japanse omgeving, van het interieur tot de kaart. Dus niet wat doorgaande als ‘Japans’ wordt bestempeld in Nederland. Verse ingrediënten en umami, dat is wat je hier kunt verwachten. Nu bestel je nog a la carte, maar binnenkort kun je ook aanschuiven aan de chef table. 

Bonboon

Recent geopend in de Rozenstraat; Bonboon! Een geheel veganistisch restaurant waar je kunt kiezen tussen een vier- of vijfgangen menu. Er wordt hier strikt gewerkt met plantaardige producten vanuit de passie om mensen te laten ervaren dat je geen dierlijke producten nodig hebt om lekker te eten en drinken. De gerechten worden op smaak gemaakt met een ruim scala aan kruiden en specerijen en laten je proeven dat groenten zeker niet saai zijn!

Restaurant Multipla
Bar Dancing Multipla

Bar Dancing Multipla

Als je ‘De lelijkste auto van de wereld’ zoekt, kom je snel op de Fiat Multipla. Een praktische auto die staat voor plezier en innovatie, maar geen schoonheidspunten scoort. Exact het concept van Bar Dancing Multipla. De focus ligt op plezier, ambiance en functionaliteit in plaats van haute cuisine en hoge prijzen. Je kunt hier nu terecht voor goed eten en een avondje dineren, die soepel overloopt in een feestje op de dansvloer. Bar Dancing Multipla maakt deel uit van de horecagroep Tosti horeca, ook wel bekend van Sissi’s en Bar Piquette en streeft naar een uniek concept waar plezier centraal staat.

Bramble

Bramble

Dé nieuwe plek voor om te genieten van de Mediterraanse keuken. In dit fleurige hoekpand heeft Bramble zich gevestigd. Van Italië tot Griekenland en van Frankrijk tot Turkije. Het beste van deze mooie regio’s staat hier op de kaart. Een mals stukje vlees van de grill of een zacht stukje vis, of liever een romige risotto? Je vindt het hier allemaal, inclusief een uitleg van de regio waar het gerecht vandaan komt en wat er in zit. Hoe leuk! Ideaal voor als je nog even culinair wilt nazomeren dit najaar! De gerechten zijn kleurrijk en smaakvol en hierbij drink je natuurlijk een mooi glas wijn of een lekkere cocktail. 

Bar Bellini in de Pijp
Bar Bellini

Bar Bellini

Inmiddels zit ‘ie er al een tijdje, maar ook nieuw in 2023; Bar Bellini!
Het restaurant is binnen no-time bekend geworden in Amsterdam. Een restaurant in het hart van de Pijp, waar je lekker kunt lunchen, borrelen en dineren.
De kaart is Italiaans georiënteerd dus je kunt je hier tegoed doen aan een breed scala Italiaanse lekkernijen. Denk aan focaccia, vitello tonnato, gnocchi, pappardelle en meer.

Daarnaast is Bar Bellini een populaire plek geworden voor een drankje. Want naast vele wijnen uit diverse Italiaanse streken, hebben ze ook een fijne cocktailkaart. Ook fan van een Aperol Spritz? Hier hebben ze meerdere varianten op het populaire drankje!

Bar Gui

Bij deze Franse nieuwkomer op de Prinsengracht kun je heerlijk Frans dineren. Het concept centreert zich rond het Chef’s Menu, waarbij je een samengesteld menu krijgt en de chef je meeneemt op een culinaire reis. Je krijgt het beste van Bar Gui te proeven en daarbij kun je nog wat smakelijke extra’s bestellen zoals artichoke, oesters en natuurlijk kaas!

Gossler & Florin in de Jordaan
Gossler & Florin

Gossler & Florin

Een verfijnd nieuw restaurant op de Lindengracht onder leiding van Wesley van Haeften. Een mooie, bourgondische kaart maakt dat je hier heerlijk kunt eten. De chef haalt inspiratie uit klassieke gerechten en geeft hier een moderne twist aan. Denk aan gegratineerde kreeft, risotto met zwarte truffel, cote de boeuf of zeetong. Laat je vooral adviseren over de wijnen, want die komen met de gerechten goed tot hun recht!
De naam, beide historische munten, is een ode aan voormalig fine dining restaurant Daalder dat hier gevestigd was.

Café Maurits

In dit ongedwongen, gastvrije buurtrestaurant kun je dinsdag tot en met zondag terecht voor bistro-achtige gerechten. Je kunt hier borrelen, dineren of gewoon een cocktail komen drinken.
Het menu bevat wereldse gerechten als runder tataki, tortellini met witte truffel, coquilles en hasselback aardappel. De wijnen komen dan weer uit Europa. Van Frankrijk tot Spanje en weer terug naar Oostenrijk.
En sla ook de desserts niet over. Wij hebben ons oog al op de bonbons!

Kafé Kontrast

Een nieuwkomer met een bijzonder internationaal karakter.  Kafé Kontrast heeft namelijk een Scandinavische, Indonesische keuken! 
Een bijzondere combi die we niet vaak zien, maar waar we absoluut meer van willen! Zo staat er bijvoorbeeld gegrilde knolselderij met een citroengras beurre blanc op de kaart, sambal gegrilde garnalen en een ‘platter of the week’ met diverse heerlijkheden uit Scandinavië, met Franse en Indonesische invloeden.
In het Noorden weten ze ook wel hoe je moet brunchen en de kaart zorgt dan ook voor de nodige keuzestress. Van smörrebröd met huisgemaakte jam, tot nasi koning (Indonesische gele rijst). En van Cinnamon bun French toast tot Zweedse gehaktballetjes.
Kafé Kontrast weet zich, zoals de naam al impliceert, goed te onderscheiden! 
Van donderdag tot zaterdag kun je hier heerlijk dineren en in het weekend schuif je aan voor een riante brunch. 

Oaxaca

OAXACA Amsterdam

Hij liet even op zich wachten, maar deze culinaire Mexicaanse nieuwkomer is eindelijk open!
Een restaurant dat de smaken van Mexico naar Amsterdam brengt. Chef Joan Bagur is in het land zelf in de leer gegaan en na het succes van OAXACA in Barcelona, is het nu tijd voor Amsterdam.
Niet alleen de gerechten zijn traditioneel Mexicaans, maar ook de bereidingswijze. Zo wordt de guacamole gemaakt in een echte molcajete en er wordt op houtskool gegrild! Verwacht lekkere Mexicaanse gerechten die naar een hoger niveau zijn getild.

Gio’s by the river

Dit nieuwe Italiaanse restaurant op de NDSM heeft een speels, extravagant, Italiaanse interieur met echte familierecepten. De gerechten op het menu van Gio’s vinden hun oorsprong in traditionele receptuur uit verschillende streken in Italië op basis van verse producten.
Denk aan verse focaccia, vongole, melanzane, diverse pasta’s en pizza’s én natuurlijk dolci!
Kortom, voor ieder wat wils uit de Italiaanse keuken.
Bij een lekker diner drinken we graag een lekker drankje. Dus we raden aan een blik te werpen op de cocktailkaart!

Belly of the Beast
Belly of the Beast

Belly of the Beast

Een nieuwkomer waarbij je echt even kunt ontsnappen aan de realiteit. Het hele interieur is erop ingedeeld. Van een beachbar vibe tot diep onder de zee.
Als je een lekkere cocktail wilt drinken, is dit the place to be. Niemand minder dan Tess Posthumus (prijswinnende barvrouw) is medeoprichtster van de nieuwe zaak. Naast haar staat Joeri Salet, die we onder andere van de Supper en Bar Rouge kennen.

Naast een menu met heerlijke cocktails, kun je er natuurlijk ook lekker eten. Het menu laat nog even op zich wachten, maar de sneakpeak laat alvast goede burgers zien, zoete aardappelfrietjes, maar ook lekkere sides zoals de geroosterde artisjok!

Bistrot Les Zazous

2023 Was absoluut een jaar met Franse invloeden! En zo opent ook het Frans georiënteerde Bistrot Les Zazous haar deuren.
Met diverse Franse classics op de kaart van terrine de canard tot escargots en van een salade niçoise tot natuurlijk een selectie fromage!
Uiteraard gaan de gerechten goed gepaard met een mooi glas wijn van de toegankelijke, maar toereikende wijnkaart!

Brasserie Margaux
Vorig jaar voegden we Café Garcon al toe aan deze lijst. Een daverend succes in de Amsterdamse restaurant collectie. Hetzelfde team opent nu Brasserie Margaux, een Franse nieuwkomer waar je terecht kunt voor Lekkere Franse gerechten. Het restaurant kent een uitgebreide kaart. Van een niçoise, tot fruit de mer, diverse vlees, vis, gevogelte én vega opties en een familie favoriet voor het toetje: crêpe suzette!
Uiteraard complimenteer je het menu met een mooi glas wijn of een goed glas bubbels.

YanYan

Van Frankrijk gaan we naar China en bestellen we heerlijke, verse dumplings bij het nieuwe YanYan – Fly By Dumpling House. De aangewezen plek om na je werk, op een druilige dag een heerlijke box stomende dumplings te scoren. Lekker met de frisse, groene sides zoals de eastern greens en crunchy sesame salad. En natuurlijk een zoete nabite zoals een creamy mango kokos melk dessert of de frozen mochi. Lekker met een Chinees thee’tje erbij!


Linguini Trattoria
Onlangs waren we in het Italiaanse Rome en wat hebben we hier lekker gegeten! De Italiaanse keuken is wat ons betreft toch wel een van de meest karakteristieke keukens. Zo aten we bijvoorbeeld cacio e pepe, een pasta met kaas en peper. Less is more.
Blij verheugd zijn we dan ook met de komst van Linquini, waar dit heerlijke gerecht op de kaart staat.
Een kaart met meer dan tien(!) verschillende pasta’s en diverse heerlijke antipasti. Een fijne plek om je even in Italië te wanen dus.

Lees ook: De leukste terrassen in Amsterdam, Borrelen in Amsterdam en Brunchen in Amsterdam