’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht

't Amsterdammertje Loenen aan de Vecht

Al vanaf de eerste kennismaking twee jaar geleden ben ik fan van Michelinsterrestaurant ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Inmiddels is het al weer de derde keer dat ik bij André Gerrits heb gegeten. En als ik anderen vertel over dit restaurant dan komen ook daar louter enthousiaste reacties. Ja, dat is natuurlijk niet voor niets.

Laten we vooropstellen dat je hier natuurlijk heel lekker kunt eten. Dat is natuurlijk de basis. Maar het verschil wordt gemaakt door de combinatie met de sfeer die in dit restaurant heerst. Deze is heel toegankelijk voor een Michelinsterrenrestaurant. De bediening is hier jong, vlot en gehuld in leuke outfits van spijkerstof. Het gaat er hier allemaal net even wat anders aan toe dan bij de meeste restaurants van dit niveau. En dat is leuk.

Met het mooie weer van de laatste weken kun je hier heerlijk op het terras tafelen of in ieder geval je aperitief drinken. Heerlijk is dat. Al hou ik echt van de reuring die Amsterdam meebrengt. Toch vind ik het ook wel eens fijn om op zo’n een idyllisch plekje te zitten met een dorpse rustige sfeer.

Maar we kwamen toch eigenlijk vooral voor het eten. Net als de vorige keer was het weer op en top genieten. De menu’s wisselen natuurlijk per seizoen dus ditmaal veel frisse en zomers gerechten. Zoals een carpaccio van octopus met een flan van Noordzeekrab tot een in laurierboter gegaarde tarbotfilet en asperges. Met een fris zuur rabarber nagerechtje als afsluiter van de avond. Heerlijk!

Enige nadeel voor mij is dat ze niet in Amsterdam zitten. Dat blijft toch wat lastig als je uitgebreid hebt gegeten met natuurlijk de nodige glazen wijn, en je dan vanuit Loenen nog terug moet naar de stad. Maar ja, als dat het enige is…

’t Amsterdammertje

Rijksstraatweg 19

3632 AB Loenen aan de Vecht