De leukste restaurants in de Pijp in Amsterdam

Restaurant Sinne in Amsterdam

De Pijp is een van de bruisendste wijken van Amsterdam. Geen wonder dat het hier dan ook stikt van de toffe spots waar je lekker kunt eten. Er openen natuurlijk regelmatig nieuwe restaurants maar dit zijn momenteel onze favoriete restaurants in de Pijp:

Sinne

Een absolute aanrader is Sinne. Dit restaurant is bekroond met een Michelinster maar is toch toegankelijk gebleven. Ga hier uitgebreid lunchen of dineren en je bent een geweldige gastronomische ervaring rijker.

Restaurant Sinne in Amsterdam
Sinne

Wijmpje Beukers

Deze gezellige “huiskamer”is steevast goed gevuld met leuke mensen uit de buurt. Je kunt hier altijd komen aanwaaien en een vorkje meeprikken. De gerechten zijn toegankelijk en het is ook een uitstekende plek voor een borrel met vrienden.

De leukste restaurants in de Pijp in Amsterdam

Maris Piper

Deze luxe eigentijdse bistro van chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer vind je aan de Frans Halsstraat. Je kunt voor zowel lunch als diner kiezen uit dezelfde kaart. Deze staat bomvol comfortfood en luxe gerechten. Wil echt uitpakken? Bestel dan (tijdig) hun specialiteit de Beef Wellington.

De leukste restaurants in de Pijp in Amsterdam
Maris Piper

Brut de Mer

Ben je fan van oesters? Dan is Brut de Mer the place to be. Deze knusse zaak heeft een uitgebreid assortiment oesters. De oesterman maakt ze voor je neus open, verser dan vers.

Brut de Mer in Amsterdam
Brut de Mer

Café Caron

Het restaurant van Alain Caron en zijn zonen Tom en David in de Pijp. Precies zoals je van deze bekende Franse chef verwacht staan er op de kaart alleen Franse gerechten. Weinig poespas maar de echte pure Franse keuken. Denk aan gerechten als côte de boeuf of coquelet Café Caron. Goed glas Franse wijn erbij je hebt hier een top diner. Mocht het restaurant volgeboekt zijn check dan hun kleinere café annex wijnbar Petit Caron. Deze zaak aan het Gerard Douplein is ook erg leuk.

De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in Amsterdam
Café Caron

Nazka

De Peruaanse keuken van Nazka gooit hele hoge ogen. Dit is een van vernieuwendste restaurants in de Pijp. Ze serveren moderne maar ook authentieke Peruaanse gerechten zoals ceviche van octopus. Maar ook comfortfood zoals een curry van geplukte kip, aardappelen met olijven en miso saus. Laat je aangenaam verrassen door deze smaakvolle cuisine.

Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka
Nazka

Wijnbar Boelen en Boelen

De oudste wijnbar van Amsterdam vind je in de Pijp. Op het hoekje van het Gerard Douplein om precies te zijn. Ieder seizoen wisselt de wijnkaart dus er valt altijd genoeg nieuws te proeven. Met wat lekkere bites erbij kun je hier uren doorbrengen.

De Wijnbar. Boelen en Boelen in Amsterdam
Boelen en Boelen

Dit zijn onze favoriete restaurants in de Pijp. Hebben we een top zaak gemist? Mail dan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: restaurants in Amsterdam Oost, restaurants in Westerpark of in de Jordaan.