Jacobsz viert haar 1-jarig bestaan

Jacobsz-1-jarig-bestaan

Jacobsz vierde gisteren haar 1-jarig bestaan. Reden dus voor een klein feestje. Dit werd gevierd met een hele mooie masterclass van een van hun favoriete wijnhuizen Marc Kreydenweiss. In samenwerking met Chabrol wines is Antoine Kreydenweiss voor deze gelegenheid naar Amsterdam gekomen om zijn mooie Elzas wijnen te laten proeven.

De Familie Kreydenweiss is een van grondleggers van de biodynamische wijnbouw in Europa. Al in 1989 werkte Marc Kreydenweiss volledig biodynamisch. Zijn zoon Antoine nam ons mee voor een mooie proeverij van maar liefst 11 wijnen. De Riesling wijnen springen er het meeste uit. Een van de favorieten is de Clos Rebberg uit 2015 waar slechts 2500 flessen van zijn gemaakt. Deze wordt gerijpt in houten vaten. Je proeft geel fruit, vuursteen en de wijn heeft mooie zuren.

Twee andere toppers zijn de Riesling Grand Cru’s Wiebelsberg 2013 en Kastelberg 2014. Deze worden in een flight geproefd. De Kastelberg was voor mij de grote winnaar als je ze naast elkaar proeft. Deze wijn is dan ook niet voor niets een van de bekendste Grand Cru wijnen uit de Elzas. Hij is krachtig maar heel elegant.

Jacobsz-1-jarig-bestaan
Gebakken heilbot, wadkokkels, bospeen, komijn en koffie

De Grand Cru Wiebelsberg wordt later nog een keer geserveerd – dit keer 2009 – met een gebakken heilbot, wadkokkels, bospeen, komijn en koffie. Dit blijkt een goed huwelijk te zijn. De wijn komt volledig tot zijn recht met de heilbot en de komijn in dit gerecht. Heel mooi.

Wat een mooie manier om je eerste verjaardag te vieren. We proosten op Jacobsz en dat we nog maar vele jaren samen mogen genieten.

Jacobsz

Ringdijk 1

Amsterdam

Lees ook de wijntips van sommelier Cas Kratz van Auberge Jean & Marie in Amsterdam.