Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2024

Restaurant NEXT NDSM in Amsterdam Noord heeft Jaimie van Heije aangetrokken als nieuwe signatuur chef! Nadat NEXT al zo’n 1,5 jaar open was vonden ondernemers Sjoerd en Michiel het tijd voor een nieuwe fase. Ze willen met hun prachtige zaak door naar the NEXT Level. En dat gaat nu gebeuren met Jaimie als nieuwe chef.

We kennen Jaimie van Hejije natuurlijk van zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Hij sloot zijn zaak in 2023 en was toe aan nieuwe uitdagingen. En deze vindt hij bij Restaurant NEXT NDSM. Dit zegt hij er zelf over: ‘Bij NEXT voelde ik weer dat het klopte. Als een plek – zoals hier – in elk detail uitgedacht is, dan is te gek om daar iets aan toe te voegen. Ik krijg hier de kans om op een heel nieuwe manier naar gerechten te kijken. Pairen met cocktails, daar had ik nooit eerder de mogelijkheden en middelen voor.’

Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

We zien een aantal van Jamie’s classics terug op het menu. Zoals het bekende gerechtje met tomaatjes, aardbei en peper. Zooo lekker! Uiteraard zijn er ook nieuwe gerechten en proeven we tijdens ons diner een uitgebreide selectie. Te beginnen met de French Toast, dit is  Pata Negra met een beetje truffelmayonaise op broche brood. Een aanrader! Deze kun je bij je aperitiefje nemen, maar is ook perfect als snack tijdens een borrel aan de (cocktail)bar.

Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

De kaart staat bomvol gerechten die aanspreken, dus dit nodigt uit om zo’n beetje alle gerechten te bestellen en te delen met je gezelschap. En dat doen we dan ook. Zo proeven we een Japanse aubergine met miso, sesamzaadjes en een vleugje truffel. Deze is super lekker, en ook de coquilles met daslook, cavolo nero en vicchysoisse zijn top.

Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

Naast de French Toast is de kabeljauw met asperges toch wel mijn favoriete gerecht van de avond. Zeker bestellen dus dit seizoen!

Restaurant NEXT NDSM met Jaimie van Heije

Je kunt bij NEXT NDSM de hele dag terecht. Het is niet alleen een restaurant voor lunch of diner, maar ook een cocktailbar en een uitnodigende zaak voor een drankje gedurende de dag. Het is een hele grote zaak, maar door de verschillende ruimtes is het toch gemoedelijk. Echt een enorme aanwinst voor Amsterdam Noord!

NEXT NDSM

Kade 2

Amsterdam

Lees ook: Nieuwe restaurants in Amsterdam, restaurants in de Jordaan en restaurants in Amsterdam West.