Restaurants in Malaga

Restaurants in Malaga

Malaga is een prachtige stad met vele kleine straatjes waar je eindeloos door kunt struinen om naar de mooie gebouwen te kijken. In al deze straatjes vind je ook ontelbare typisch Spaanse restaurantjes en barretjes. Omdat er oneindig veel zaakjes zijn is het best een kunst om te weten waar je nu het beste terecht kunt. Het overgrote deel van de restaurants is nog steeds gericht op de Andalusische keuken maar de laatste jaren komen er in rap tempo ook restaurants bij die zich meer op de Internationale keuken richten. In het oude centrum rondom de kathedraal vind je de gezelligste straten waar je ook de meeste leuke restaurants vindt.

Restaurants in Malaga
El Pimpi

El Pimpi – Een begrip in de stad en zeker de moeite waard om gezien te hebben. Dit is een van de oudste bodega’s van Malaga en nog steeds heel populair onder de Malagueños Het is een grote zaak met verschillende knusse ruimtes binnen en met een groot terras op het plein aan de achterkant. Een prima plek voor wat tapas en een drankje. Lees hier de uitgebreide review over El Pimpi.

Casa Lola – Een super gezellige en goede tapas bar met twee restaurants in het oude centrum. Hier eet je lekkere pinchos en tapas zoals albondigas, patatas bravas, boquerones en gamba’s pil pil. De kans is hier wel groot dat je even moet wachten op een tafeltje maar dat is bij de meeste populaire zaken in deze stad. Een teken dat het eten goed is! Naast El Pimpi, is dit echt een van de bekenste restaurants in Malaga.

Restaurants in Malaga
Casa Lola

GorkiAl jarenlang een populaire zaak onder de Spanjaarden. Ze hebben een restaurant in het oude centrum – dit is de leukste – maar ook in de haven. Hier eet je vooral wat bites en kleine broodjes. Heel erg lekker allemaal maar vooral de wijnkaart springt eruit ten opzichte van veel andere tapaszaken. Dit is ook een prima plek voor een aperitief. Beide restaurants hebben een groot terras dus je hebt hier redelijk snel kans op een tafeltje.

La Sole del Pimpi Malaga’s bekendste bodega El Pimpi heeft er een grote broer bij gekregen. Dit restaurant is in tegenstelling tot de bodega een moderne, jonge en hippe zaak. Ze hebben geen terras dus deze plek is top als je binnen wil zitten. Op de kaart vind je wat sushi maar vooral veel Spaanse gerechten die in een moderner jasje zijn gestoken. Cocktail liefhebbers zitten hier trouwens ook goed want ze hebben een hele uitgebreide en mooie cocktailkaart.

Restaurants in Malaga
Gorki

Batik Verscholen op de 4e etage van het Premium hostel vind je een hele leuke rooftopbar en restaurant. Hier zit je eigenlijk vooral vanwege het mooie uitzicht over de Alcazaba en teatro Romano. Op een zwoele zomeravond kun je hier heerlijk chillen en eindeloos borrelen in de club. Een etage erboven vind je de rooftopbar die ook echt de moeite waard is om te checken.

Restaurante Montana – In de patio is het goed toeven. Het eten is hier heel erg goed en het is een hele fijne plek om uitgebreid te tafelen. Niet voor niets een van de leukste restaurants in Malaga.

Restaurants in Malaga
Casa Lola

La Tranca – Alles wat je van een typische Spaanse tapasbar kunt verwachten. Bij deze kleine knusse zaak kom je voor een hapje en een drankje. Geen uitgebreide maaltijden maar wat hapjes zoals albondigas, wat kaas, een tortilla om samen te delen. Bestel er een karafje sangria bij of una Caña en klaar ben je.

Restaurante La Antxoeta – Een nieuwkomer in de stad met een modern inrichting en een Internationale kaart. Een contrast met de typische Spaanse zaken in de rest van de stad. Hier krijg je verfijnde gerechten met seizoensgebonden producten op je bord.

Restaurants in Malaga
La Reserva del Olivo

La Reserva del Olivo – Een restaurant wat door het mooie pand met prachtige kleuren meteen de aandacht trekt. Hier eet je geen tapas maar gerechten uit de Spaanse keuken zoals paella en gegrilde vis of vlees. Dit restaurant zit naast Dbandera en dus leuk om met elkaar te combineren.

Los patios de Beatas – Wijnliefhebbers zijn aan het juiste adres bij dit restaurant annex wijnbar in het oude centrum. Reserveer tijdig je tafeltje op het terras want dit is een populaire spot.

El Tintero – Net buiten Malaga vind je in het plaatsje El Palo ook hele leuke restaurants en chiringuito’s. El Tintero is een hele leuke waar je onwijs lekkere vis kunt eten. Als het hier vol is er zijn nog wel wat meer leuke zaken in die buurt. Het is hier vooral gezellig eten tussen de locals.

Restaurants in Malaga

Dbandera – Dit is een fijne plek om (in het zonnetje) te starten voor een aperitief met wat Iberico ham, pan con tomate of wat chorizo. Dbandera heeft ook een winkel dus wat Iberico ham en worstjes meenemen voor thuis kan hier ook.

Lees hier de uitgebreide review over de bekendste zaak van Malaga: El Pimpi of check hier de rooftop bars van Malaga.

Lees ook: Beach clubs in MarbellaRestaurants in Barcelona of de mooiste hotels in Puglia.