Bisous Amsterdam

Aperitief Bisous

Nog maar net open en nu al wekenlang volgeboekt. Het nieuwe restaurant Bisous in De Pijp in Amsterdam trekt duidelijk de aandacht! Eigenaren Bas Noorman en Lowie Jansen brengen met Bisous een beetje haute couture naar Amsterdam.

Wij namen de proef op de som en gingen er eten. Bij binnenkomst werden we meteen verwelkomt en waanden we ons in Parijse sferen. Het diep, liprode interieur valt buiten al op en binnen waan je je direct in Parijse sferen. Een opvallende, verleidelijke styling naar de hand van Jean-Philippe Demeyer. Bijna alles is voor Bisous ontworpen en draagt dan ook het eigen logo.

Interieur door Jean-Philippe Demeyer

Ook in de keuken ligt de oorsprong in het bourgondische Frankrijk, met wat Zeeuwse invloeden En de ingrediënten worden vers en lokaal ingekocht.
Het menu biedt een ruime keus aan gerechten, van klein tot groot. Dus of je nou lekker komt tafelen met hapjes, of een uitgebreid diner wil, bij Bisous Amsterdam zit je goed.

We namen plaats aan de bar en kregen al snel een mooi glas bubbels, gevolgd door een aperitiefgerechtje. Toastjes met paling en tartaar. Erg lekker en het smaakt meteen naar meer!

Bisous kokkels

Vooraf kregen we kokkels uit Zeeland met een romige saus van pastis en peterselie. Erg lekker en het knapperige brood erbij doop je natuurlijk in de overgebleven saus!
We dronken hier een mooi glas verdejo erbij.

Daarna aten we de gebakken zeebaars. Een prachtige vis, in een groene kruiden dressing met een licht zuurtje erin. Dit was absoluut ons favoriete gerecht. Het begon al bij de crunch van de vis bij het aansnijden en was ook nog eens ontzettend zacht. De frisse dressing complimenteerde de zeebaars goed en erbij kregen we een groene, Franse salade.

Bisous zeebaars

Maar dat was nog niet alles. Als hoofdgerecht kregen we de tournedos in peper- cognacsaus. Een mooi, zacht stuk vlees met verse, knapperige peper, zoete uitjes en huisgemaakte friet! Uiteraard dronken we hier een volle, rode wijn bij.

Als nagerecht kregen we een Franse klassieker; de dame blanche. Romig ijs op een knapperig crumble met verse chocoladesaus die ter plekke werd geschonken. Heerlijk!

En tot slot dronken we nog een cocktail. Want met zo’n fijne cocktailkaart en mooie bar, kun je die natuurlijk niet overslaan. We gingen voor de spicy margarita met passievrucht, een echte aanrader!

Spicy margarita

Je kunt van dinsdag tot en met zaterdag terecht bij Bisous tot in de late uurtjes. En in het weekend ook al tijdens de lunch. Vergeet niet te reserveren, want zoals gezegd zitten ze snel vol. Bon appétit!

Lees ook: De lekkerste rosé wijnen voor thuis, Het Portugese Dona, een eerbetoon aan oma’s en Novi in Amsterdam Oost.