Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord wordt steeds populairder, mede dankzij de komst van nieuwe woontorens en kantoorruimtes. Deze ontwikkeling gaat hand in hand met een flinke toename aan nieuwe horecagelegenheden. Niettemin had Noord al een rijk gastronomisch aanbod. In dit artikel delen we onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord, zowel nieuwe hotspots als gouwe ouwe!

Hotel de Goudfazant
Bij Goudfazant word je ontvangen in een grote, industriële ruimte met een bistrostijl, waar smaakvolle mediterrane gerechten worden geserveerd tegen betaalbare prijzen. Al 18 jaar lang staat dit restaurant garant voor hoogwaardige kwaliteit en heerlijke culinaire ervaringen.

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord
Restaurant Europa

Restaurant Europa
Europa is een intiem restaurant met slechts 26 zitplaatsen aan de bar, wat betekent dat er geen traditionele tafels zijn. Hier kun je genieten van een verfijnd degustatiemenu van 5 of 7 gangen, samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten. Deze setting is ideaal voor een speciale en intieme avond, perfect geschikt voor een romantische date! Bovendien kun je in de zomer bij buren Euro Pizza genieten van heerlijke pizza’s op het terras.

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord
Lazuur

Lazuur

Bij Lazuur proef je de Franse keuken met een vleugje Portugese inspiratie. Het is een knusse ontmoetingsplek waar je kunt genieten van zowel kleine hapjes als volwaardige gerechten. Of je nu gaat voor een 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu, de kaart wordt regelmatig vernieuwd zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord
Coba

Coba Taqueria

Bij Coba geniet je van traditionele Mexicaanse gerechten met een creatieve twist. Verwacht smaakvolle taco’s en tostada’s, verrijkt met verrassende en unieke ingrediënten. Dit alles kun je combineren met een heerlijke cocktail of zelf gefermenteerde kombucha voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2024
NEXT

NEXT NDSM

Een te gek nieuw restaurant in Amsterdam Noord is NEXT NDSM. Deze prachtige ruime locatie een lust voor het oog. En ook nog eens ideaal gelegen: direct tegenover het pontje met uitzicht over het IJ. Bij binnenkomst kun je niet om de uitnodigende (cocktail)bar heen en daar omheen vind je de verschillende restaurant zones. Een ideale spot voor een kopje koffie, lunch of diner in Amsterdam Noord. Je kunt hier voortreffelijk eten. De signature chef is niemand minder dan Jaimie van Heije!

Café Modern

Dit is absoluut een van de “gouwe ouwe” restaurants in Amsterdam Noord. Bij Modern kun je elke dag van de week genieten van een uitgebreid diner met verschillende vastgestelde menu’s. Zodra het weer het toelaat zit je hier prinsheerlijk op het zonnige terras. Daarnaast beschikt Café Modern over een boetiekhotel met slechts 3 kamers boven het restaurant en hebben ze een knusse private dining in de “kluis” van het voormalige bankgebouw.

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord
Gio’s by the River

Gio’s by the River

Direct tegenover het NDSM pontje vind je het eclectische restaurant Gio’s by the River. Hier kun je genieten van heerlijke traditionele Italiaanse gerechten, zoals pizza’s met N’Duja of vier kazen, of smaakvolle gnocchi met lam ragu. Er is echt voor ieder wat wils. En als dessert kun je hier de lekkerste tiramisu bestellen, die aan tafel wordt opgeschept!

Dit zijn momenteel onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord. Heb jij nog een te gekke tip voor ons? Mail dan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: De beste restaurants van de Jordaande leukste restaurants in Amsterdam Oost en terrassen in Amsterdam.