Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

Happy Soul Travel is gespecialiseerd in retreats in het buitenland en in Nederland en geven persoonlijk advies op maat. Dus toen ik op zoek ging naar een luxe retreat kwam ik al snel bij deze organisatie uit. Ik ken een aantal mensen die een retreat op Ibiza hebben gedaan en daar heel enthousiast over waren. Mij spreekt Italië hiervoor meer aan. En toen ik deze boutique retreat op Sardinië zag was ik meteen enorm getriggerd!

Inmiddels is de reis geboekt. Omdat dit voor mij de eerste keer is dat ik naar een retreat ga wilde ik er wel zeker van zijn dat deze reis bij mij past. Ik ben namelijk niet op zoek naar een enorm zweverige bedoeling, en eerlijk is eerlijk, ook geen geitenwollensokken types. Ik verwacht op deze locatie in Zuid Sardinië gelijkgestemden te ontmoeten.

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

In de eerste plaats ga ik natuurlijk lekker ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Dat doet ieder mens goed nietwaar? Maar daarnaast is mijn doel voor deze week om te verbinden met mezelf, in alle rust te reflecteren en vooral toekomstplannen te maken. In het drukke Amsterdamse leven kom ik hier onvoldoende aan toe. Door een week afstand te nemen en je af te sluiten van alle dagelijkse prikkels krijg je hier veel meer ruimte voor en krijg je als het goed is nieuwe inzichten. Ik ben benieuwd wat het me gaat opleveren!

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

De locatie

Wat me enorm aanspreekt is de kleinschalige accommodatie met veel persoonlike aandacht. Het complex ligt in een kleine vallei met uitzicht op de zee en de ongerepte heuvels met olijfbomen, amandelbomen en fruitbomen. Het uitzicht ziet er fantastisch uit. Net als de kamers. De accommodatie is dit jaar geopend en ziet er waanzinnig mooi uit. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen en kleuren. De kamers zijn ruim en zeer stylish ingericht met rustgevende tinten. Bij het zien van de foto’s word je toch meteen enthousiast?!

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

Naast ontspannen bij het zwembad en in de spa, kun je de hele dag deelnemen aan activiteiten zoals yoga, meditatie, Qigong, sound healing en dans. Aanvullend kun je bv nog een lekkere massage boeken of een privé sessie yoga. Op zo’n 15 minuten rijden liggen verschillende zandstranden en in de directe omgeving zijn veel wandelmogelijkheden. Zo kun je op het heuvelachtige eigen terrein van 40 hectare wandelen, je kan ook 3,5 km naar beneden lopen om op de stranden te arriveren. Direct achter de retreatlocatie begint het vrij toegankelijke nationale park Sette Fratelli met adembenemende uitzichten.

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

Eten en drinken

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen. Lunch en diner worden geserveerd in het restaurant, waarbij je vanaf de veranda adembenemend mooi uitzicht hebt op zee. Je kunt a la carte bestellen en ze serveren heerlijke vegetarische gerechten met verse biologische ingrediënten uit eigen boomgaarden, moestuinen en lokale boeren. De bar serveert de hele dag échte Italiaanse koffie, verse thee en verfrissende drankjes, waaronder (alcoholvrij) bier en virgin prosecco. Tijdens het diner wordt er op verzoek lokale wijn geserveerd.

Happy Soul Travel: Boutique Retreat Sardinië

Retreat boeken

Omdat deze retreat locatie sinds kort te boeken is via Happy Soul Travel krijg je nu een flinke korting op vrij verblijf in de zomer. Voor de Boutique Retreat Sardinië geldt vrij verblijf tussen 22 juni en 14 september. In juni, september en oktober zijn verschillende groepsretreats beschikbaar.  Check voor alle tarieven, groupsretreats en beschikbaarheid voor een vrij verblijf de website van Happy Soul Travel.

Tijdens mijn verblijf zal ik natuurlijk foto’s, filmpjes en aanvullende informatie delen. Dan krijg je een nog beter beeld van de retreat locatie. Volg daarvoor mijn Instagram account thecitizen.nl.

Ben je op zoek naar een huurauto op Sardinië? Check dan de website van Easyterra maar eens voor goede huurauto’s.

Lees ook: de mooiste hotels in Puglia, restaurants in Malaga of op wijnreis door Barolo.