Dineren onder de sterrenhemel van het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum opent dit jaar special voor Amsterdam Light Festival haar deuren in de avonduren! Van 21 tot en met 24 december valt er een skala aan bijzondere activiteiten te beleven. Zo wordt pop-up restaurant Onder de Sterrenhemel geopend op het magische, door bijna duizend lampjes verlichte Open Pleyn. Aan lange tafels kun je hier dus onder de sterrenhemel genieten van één van de twee menu arrangementen die chef-kok Ralph Dalhaus heeft samengesteld. Je hebt de keuze uit een lekkere borrelplank of het uitgebreidere 3-gangen diner.

Liefhebbers kunnen na het diner direct doorlopen naar het VOC-schip “Amsterdam” waar je voor 2,50 EUR toegang krijgt tot de pas geopende Virtual Reality tijdreis “Dare to Discover”. Deze tijdreis brengt je terug naar de Gouden Eeuw, waar je een kijkje krijgt op het ontstaan en de ontwikkeling van de historische haven van Amsterdam.

Als onderdeel van Amsterdam Light Festival, kunt je ook het lichtkunstwerk “Homeward Bound” zien op het VOC-schip “Amsterdam”. Het kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Victor Engbers en geïnspireerd op een bijzonder natuurverschijnsel; het Sint-Elmusvuur. Als patroonheilige van zeelieden, luidt het verhaal dat het verschijnsel alleen ‘s nachts tijdens een storm of onweersbui waargenomen kon worden, en deed zich vaak voor op puntige objecten zoals scheepsmasten.

Op het naastgelegen Marine terrein kun je ook naar de landexpositie van het Amsterdam Light Festival. Hier zijn van 14 december 2017, tot en met 7 januari 2018 super mooie lichtobjecten te zien. Dit terrein is vrij toegangkelijk, check hier de route.

Krijg je het koud tussen alle activiteiten door? Ga dan lekker opwarmen met heerlijke warme chocolade melk of een gluhwijntje bij KOEK en ZOPIE. Altijd goed!

Lees ook: De beste restaurants van 2017.