Winehouse SOMM. Fenomenaal goed

Winehouse SOMM Amsterdam

Winehouse SOMM is de nieuwste wine & food bar van Amsterdam. Een relaxte no nonsens zaak waar je heerlijke wijnen drinkt en ook nog eens heel goed kunt eten. Eigenaar Sascha Holzkämper heeft jarenlang in topzaken in binnen-en buitenland gewerkt. Zo werkte hij als sommelier bij Beluga in Maastricht, bij Bord’Eau in Amsterdam maar ook in Londen bij Gordon Ramsey en zo nog wat vergelijkbare namen. Ondanks deze prachtige ervaringen kwamen er toch weer andere ambities en ging het roer om.

Winehouse SOMM AmsterdamGedreven door passie voor wijn en goed eten opende hij afgelopen maand Winehouse SOMM. Kleinschalig, laagdrempelig en vooral weer lekker onder de mensen zijn. Dat is wat hij voor zich ziet bij deze wijnbar. Met dus een wijnkaart waar je U tegen zegt. En dat zeg ik niet alleen omdat er een zeer breed assortiment is maar omdat er ook kwalitatief hele goede wijnen op staan. En daar worden we heel blij van. Te meer omdat ze de wijnen ook nog eens zo’n beetje allemaal per glas schenken. Zo fijn. Bij de wijn horen natuurlijk ook bites en ook daarbij veel keuze. Je kunt natuurlijk voor een charcuterieplankje gaan maar als je dan toch hier zit raad ik je aan om wat anders moois te nemen. De ceviche van coquille bijvoorbeeld met een glas Sancerre of de gamba’s met de Domaine Jomain uit de Bourgogne. Fenomenaal lekker! Ga je liever voor een glas rood dan is onze favoriete gerecht de langzaam gegaarde Iberico wang met rode wijn jus. Een feestje!

Winehouse SOMM Amsterdam

Keuze is er in ieder geval genoeg en ik zou zeggen laat je gewoon adviseren door Sascha of gastvrouw Ilse. Ze hebben mij in ieder geval helemaal overtuigd. Wat mij betreft is Winehouse SOMM een absolute aanwinst voor de stad en eentje die absoluut een keer moet uitproberen.

Winehouse SOMM AmsterdamWinehouse SOMM

Baffinstraat 1

Amsterdam