De beste restaurants in de Jordaan

Lunchen bij restaurant Daalder in Amsterdam

In de Jordaan vind je de leukste restaurants. Diep verscholen in de kleine straatjes zitten al jaren de pareltjes van de horeca. Deze knusse wijk is mijn favoriete deel van de stad. Een plek om verliefd op te worden. Dit zijn wat mij betreft de leukste restaurants in de Jordaan:

Gossler & Florin

Vanaf de buitenkant kun je niet vermoeden wat voor geweldig restaurant Gossler & Florin is. Ze namen het stokje over van Daalder* en vandaag de dag is het een gezellige neo-brasserie.  De gerechten zijn een tikkeltje klassiek verrassend en vooral erg lekker. Ook de wine pairing is hier dik in orde. Lees hier de uitgebreide review.

Café Parlotte

Bij het immer gezellige Parlotte aan de Westerstraat kun je naar hartenlust wijn proeven. De wijnbar is super toegankelijk en vooral het eerste gedeelte van de zaak is erg knus. Naast een ruim aanbod aan wijnen is er ook genoeg lekkers om te eten. Je kunt hapjes bestellen zoals oesters of een kaasplateau maar ook een volwaardige lunch of diner. Opties genoeg dus. Lees hier meer over mijn ervaring bij Café Parlotte.

Café Parlotte Westerstraat Amsterdam
Café Parlotte

Bistrot Neuf

Franse klassiekers prijken op de kaart van Neuf. In deze gezellige knusse pijpela is het altijd goed toeven. Je krijgt hier een goede prijs-kwaliteit verhouding en de gerechten stellen me nooit teleur. Wijnliefhebbers zitten hier ook zeker goed. De eigenaar van Chabrol wines is ook mede eigenaar van Bistrot Neuf, dus met zo’n aanbod aan geweldige wijnen vind je hier altijd iets naar jouw smaak.

Restaurant Daalder in Amsterdam

Toscanini

Een gouwe ouwe voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Je komt hier voor pure en authentieke gerechten zonder al te veel poespas. In al haar eenvoud is dit zo’n populaire plek dat je ver vooruit moet reserveren om een tafeltje te bemachtigen.

De Klepel

De Klepel

Een échte classic is De Klepel! In dit knusse restaurant in de 9 straatjes is het altijd gezellig druk. Gasten komen hier voor de ongedwongen sfeer, lekkere Bourgonische gerechten, maar bovenal voor de uitstekende wijnen. De wijnkaart is namelijk zeer uitgebreid en je kunt hier bijna niet misgrijpen.

Kessens

Deze sympathieke ontbijt en lunchzaak is opgericht door de Amsterdamse Casper en de Zweedse Anna. Op de kaart vind je Zweedse klassiekers zoals Toast Skagen en Gravad Lax, maar ook een Caesar of huzarensalade. Casper is de zoon van de bekende patissier Cees Holtkamp, dus hier kan een uitgebreid assortiment van de overheerlijke Holtkamp taartjes en de kroketjes natuurlijk niet ontbreken.

De beste restaurants in de Jordaan
Toscanini

Domenica

Een heerlijk restaurant aan de Noordermarkt. Bij Domenica eet je uit de Mediterraanse keuken met de nadruk op Italiaanse gerechten. Het menu wisselt wekelijks dus het is altijd een verrassing wat je krijgt. Vooral de pasta’s zijn hier niet te versmaden. Lees hier meer over mijn diner bij Domenica.

Domenica

La Perla

Nog een goede Italiaan in de Jordaan. Bij La Perla aan de Tweede Tuindwarsstraat eet je al jaren een van de beste pizza’s van de stad. Ze serveren ook wat andere gerechten, maar eerlijk is eerlijk, hier kom je voor de overheerlijke pizza!

La Oliva Pintxos y Vinos

Bij deze knusse zaak aan de Egelantiersstraat eet je de lekkerste Pinxtos. De bar wordt iedere avond vol gezet met deze Spaanse heerlijkheden. En, als je daarna nog trek hebt dan kun je een hoofdgerecht van de kaart bestellen. Vooral de sfeer die in dit charmante pand heerst maakt dat iedereen het een leuke plek vindt om te komen.

Lees ook: De beste sushi van Amsterdam, de leukste restaurants van Westerpark of Amsterdam Oost.