Five Brothers Fat Champagneria

Five Brothers Fat Champagneria wijnbars in amsterdam

Yes! Five Brothers Fat Champagneria is een feit! En leuk dat het er is. Ze zijn amper een week open en ik heb al twee bezoekjes op de teller staan. Je kunt dus wel zeggen dat ik nu al fan ben.  Met een liefde voor bubbels, veel gezelligheid, lekker eten en ook nog eens een mooie zaak tikken ze zo’n beetje alle boxen voor mij.

Ze hebben de cava Can Paixano van de Xampagneria in Barcelona op de kaart staan voor slechts 14,50 per fles. Dit is een semi sec dus daar moet je wel van houden. Als je net als ik meer van brut houdt ga dan voor de Clos pons Flocs reserva of de Castellroig gran reserve. Five Brothers Fat Champagneria Op de kaart staat een hele reeks aan kleine gerechten zoals jamon, pan con tomate, burrata, kleine chorizo worstjes, pimientos de padron en calamares. De absolute winnaar is het buikspek, echt een must try als je hier gaat eten. Op zijn Spaans bestel je lekker veel verschillende dingen om met elkaar te delen.

Er heerst een fijne vibe en zelfs een gezellig Spaans sfeertje. Als je hier gaat borrelen krijg je een beetje vakantiegevoel en heb je gegarandeerd een leuke avond. Net als de Xampagneria in Barcelona bruist het hier en dat zit hem niet alleen in de bubbels. Dit is nou echt een plek waar je geweest moet zijn. Salud!

Five Brothers Fat ChampagneriaFive Brothers Fat ChampagneriaFive Brothers Fat Champagneria

De Clerqstraat 56

Amsterdam

Lees ook de aankondiging die we al eerder publiceerde over de opening van Five Brothers Fat Champagneria.

Als de Champagneria vol is of net even te druk dan kun je ook om de hoek naar wijnbar De Liefde voor een goed glas wijn.