Nieuwe restaurants in Rotterdam

Nieuwe restaurants in Rotterdam

Het gaat goed met de horeca en er zijn weer veel nieuwe restaurants in Rotterdam geopend. Deze stad is flink in beweging en ook de afgelopen maanden zijn er weer een paar mooie zaken bij gekomen. We sluiten het jaar af met een laatste update over de leukste nieuwe restaurants in Rotterdam.

Just – Inmiddels al een paar maanden open en super populair. Justin a.k.a. Just serveert hier dagelijks nieuwe gerechten. Het liefste wil hij je gewoon lekker verrassen met zijn “Just feed me” menu waarbij hij gerechten kookt die geinspireerd zijn door de Caribische keuken tot aan de Hollandse bodem. Je kiest gewoon vlees, vis, vega en Just regelt de rest. Ik zeg: Just try it!

Nieuwe restaurants in Rotterdam
Just Restaurant

FG Okonomiyaki Bar – Een gedurfde keuze om met dit concept te komen maar Mister FG weet wat hij doet. Dus ook dit is een succes. Okonomiyaki zijn Japanse pannenkoekjes gemaakt van zeewierbouillon, kool, uien en taugé. Hierbij kies je uit toppings zoals kip, tonijn of pork belly. Daarnaast kun je nog kiezen voor streetfood zoals dimsum of een steamed bun met pork belly. (inmiddels is deze bar gesloten)

Restaurant Ají – De nieuwste zaak van Mario Ridder – bekend van Joelia en C.E.O. Baas van het vlees – en partner in crime Pelle Swinkels. Bij Aji (wat je uitspreekt als Agie) staat de Zuid-Amerikaanse keuken centraal met hier en daar wat Aziatische invloeden.

Nieuwe restaurants in Rotterdam
FG Okonomiyaki Bar

Héroine Restaurant & Bar – For your daily dose of Héroine. Het zal menigeen laten denken aan een bekend stimulerend middel maar het is eigenlijk de Franse vertaling voor heldin. Bij deze stoere en gloednieuwe zaak in het Industriegebouw is het eten volgens het table d’hôte concept. Eigenlijk net zoals ze dat deden bij Matroos en het Meisje waar twee van de drie eigenaren elkaar ontmoette en tot deze samenwerking kwamen. Bij Héroine kun je kiezen uit 4, 5 of 7-gangen en eventueel nog aanvullen met een mooi kaasplateau. Altijd goed.

Nieuwe restaurants in Rotterdam
Héroine restaurant

Lot & Daan – De leukste nieuwe ontbijt- en brunchzaak van Rotterdam. Je eet hier super lekkere bowls, bananenpannenkoekjes en wentelteefjes met fruit. Check ook hun Scrambled Sundays voor een net even anders dan anders ontbijt.

Nieuwe restaurants in Rotterdam
Bistro Bélen

Bistro Belén – Een heerlijke Franse Bistro in Rotterdam West. Met fijne Mediterraanse gerechten inclusief Franse klassiekers zoals een confit de canard, tarte de boudin noir, tarte tatin. De gerechten wisselen heel regelmatig dus je kunt je steeds weer opnieuw laten verrassen door de chef.

Langoest – Bij dit mooie visrestaurant aan de Maas eet je alles wat de zee te bieden heeft. Oesters, kreeft, coquilles, griet, tong ze hebben het allemaal. Kun je niet kiezen en wil je het allemaal proeven? Ga dan voor de fruits de mer.

Nieuwe restaurants in Rotterdam
Langoest

Le Grand Restaurant & Club – Het Grand Hotel Central viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Reden voor een feestje en een verbouwing. Oude tijden herleven in de voormalige ontbijtzaal die plaats heeft gemaakt voor een stylish restaurant. Je wordt meegenomen naar de jaren 20 en dineert hier in de stijl van Great Gatsby met een beetje burlesk. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren, borrelen én dansen.

Naast deze nieuwe restaurants in Rotterdam zijn er natuurlijk ook nog vele bestaande restaurants. Lees ook restaurants van Rotterdam, brunchen in Rotterdam of wijnbars in Rotterdam.