De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam

Westerpark is sinds een paar jaar uitgegroeid tot een van de leukste en hipste wijken van Amsterdam. Er gebeurt veel en er openen onwijs veel leuke restaurants. Dit zijn momenteel de leukste restaurants in Westerpark:

Primi

Een klein en knus restaurant op de hoek van de Van der Hoopstraat met de Groen van Prinsterenstraat. Zoals het hoort start je hier met een aperitivo. Volgens goed Italiaans gebruik serveert eigenaar Valerio wat lekkere appetizers bij je aperitief. Daarna kun je je te buiten gaan aan de lekkerste antipasti en pasta’s met een goed glas Italiaanse wijn erbij.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Mossel & Gin

Compartir

In dit gezellige en knusse restaurant aan de Spaarndammerstraat bestel je super lekkere gerechten om te delen. Compartir betekent namelijk samen delen. Dus dat doen we hier dan ook. Ook het terras nodigt uit om even neer te strijken voor een lekker glaasje cava en wat bites.

Restaurant Compartir aan de Spaarndammerstraat
Compartir

Mossel & Gin

Met een heerlijk terras een van mijn favoriete plekjes bij de Westergasfabriek. Al is de keuze op de kaart wat beperkt dit blijft een leuk adres voor een lekkere zomeravond. Met een koel glas wijn of GT in je hand, wil je hier eindeloos blijven.

Café Beurre

Het kleine Café Beurre is op dit moment een van de populairste restaurants in Westerpark. Ze hebben een kleine kaart met smaakvolle en originele vegetarische en vegan gerechten. Café Beurre heeft slechts een paar tafels en een klein terras waar je helaas niet kunt reserveren. Op drukke momenten kun je dan even aan de bar wat drinken terwijl je wacht op een tafeltje.

Restaurants in Westerpark
Café Beurre

Cantine de Caron

Alain Caron heeft met zijn zonen een nieuw restaurant geopend in Westerpark. Cantine de Caron vind je in een van de oude panden op het Westergasterrein. Zoals je van Caron gewend bent serveren ze gerechten uit de Franse keuken. Aan de parkzijde heeft Cantine de Caron een charmant terras met bistro tafeltjes en Mediterraanse Oleanders. Franser wordt het bijna niet.

De leukste restaurants van Westerpark
Cantine de Caron

Bar Kantoor

Deze bar en restaurant hoort bij het Conscious hotel op het Westergasterrein. Op de kaart vind je hier vooral veel biologische producten. Dat geldt niet alleen voor de gerechten maar ook voor de wijn. Op zomerse dagen zit je hier perfect op het ruime zonnige terras.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Bar Kantoor

Pacific

Pacific Parc is door de nieuwe eigenaren omgedoopt tot Pacific. Vooral het ruime en zonnige terras is een grote hit. Hier kun je tot in de laatste uurtjes in de zon zitten met een drankje en een hapje. Goed om te weten, ze hebben hier heaters op het terras.

De Bakkerswinkel

In een schattig klein gebouw op het Westergasterrein huisvest de Bakkerswinkel. Hier kun je vers brood en zoetigheden halen in de kleine winkel. Maar bekender is het restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of een uitgebreide high tea kunt bestellen.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Pacific

Pendergast

Vleesliefhebbers zijn hier aan het juiste adres bij dit smokehouse en BBQ-restaurant. Een eenvoudig restaurant maar met geweldig goed vlees. Voor een flinke portie Amerikaans Angusrund en ribs moet je bij Pendergast zijn.

Café restaurant Amsterdam

Al jaren een klassieker. Je eet hier gerechten uit de Franse keuken, puur en zonder opsmuk. Het restaurant is gevestigd in de oude watertoren en daarmee een interessante en unieke locatie. Op zomerse dagen zit je hier lekker buiten aan het water of onder de gezellige pergola.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Primi

Morgan & Mees

Op de rand van het stadsdeel maar nog net in Westerpark ligt deze topzaak. Bij Morgan & Mees komen we graag voor lunch, borrel en diner. Het eten is goed, de wijn ook, en oh en we houden van dit interieur.

Bacco

Nog een leuk Italiaans restaurant in Westerpark. Het kan niet op. Bij deze Vinoteca eet je toegankelijke traditionele gerechten uit de Italiaanse keuken. Waar ik hier vooral enthousiast over ben is de goede wijnkaart. Ze schenken veel wijnen per glas, het is betaalbaar en vooral erg lekker. Lees hier meer over Bacco.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark
Bacco

Café Nassau

Een typisch buurtrestaurant. Prima om even een hapje te gaan eten. Niet pretentieus maar gewoon gezellig. Op de kaart vind je voornamelijk Italiaans georiënteerde gerechten. Aanrader hier is om je diner af te sluiten met een sgroppino!

Bella Storia

Een pizza of huisgemaakte ravioli scoor je in Westerpark bij Bella Storia. Bij dit buurtrestaurant is het altijd druk en dat is natuurlijk niet zonder reden. In de zomer kun je hier gezellig dineren op het terras aan de Bentinckstraat. In de delicatessewinkel ernaast neem je wat lekker mee voor thuis.

Lees ook: De beste restaurants van de Jordaan, de leukste restaurants in Amsterdam Oost en terrassen in Amsterdam.

Ga je binnenkort een weekend naar de Nederlandse kust? Dan is mijn boek Aan de Kust iets voor jou! Hierin staan meer dan 200 adressen om aan de Nederlandse kust te overnachten, eten, drinken en leuke dingen te doen. Je bestelt het boek o.a. bij Bol.com.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust