Wijnbars in Amsterdam

wijnbars-in-amsterdam

We hebben momenteel een zeer breed aanbod van wijnbars in Amsterdam. Tegenwoordig willen we meer dan alleen “een wijntje” drinken en laten we ons maar al te graag wegwijs maken in de wondere wereld van wijn. Hier spelen wijnbars handig op in en opent de ene na de andere zaak.

Dit zijn de leukste wijnbars in Amsterdam:

Winehouse SOMM – Absoluut een van de beste food & wine bars van Amsterdam. Bij deze kleine toegankelijke zaak in de Baarsjes schenken ze kwalitatief zeer goede wijnen en zijn ze zijn ook nog eens bijna allemaal per glas te bestellen. Je kunt hier dus eindeloos proeven. Daarnaast hebben ze goede gerechten en uitstekend advies voor een mooie food-wine pairing.

Wijnbar Boelen & Boelen – Ook wel gewoon “De Wijnbar” genoemd. Dit was zo’n 17 jaar geleden de eerste van alle wijnbars in Amsterdam en nog steeds een van de beste van de stad. Met veel enthousiasme schenkt eigenaar Martijn een uitgebreid assortiment dat wordt afgestemd op het seizoen met daarnaast hele lekkere bites.

Wijnbars-in-amsterdam
Winehouse SOMM

Rayleigh & Ramsay – Hier vind je een vernieuwend concept want hier wordt je geacht zelf op ontdekkingstocht te gaan en tap je je eigen glas uit de diverse wijn dispensers. Je kunt kiezen uit verschillende eenheden zoals een klein proefglas om eerst eens een slokje te proeven, een half glas of een heel glas als je weet wat je lekker vindt. Met een aanbod van ruim 100 wijnen zit er altijd iets moois bij naar jouw smaak en budget. Rayleigh & Ramsey zijn te vinden aan de Overtoom en aan de Van Wou.

Wijnbars-in-amsterdam
Stuyvesant

Stuyvesant – Als je in de buurt bent van de Haarlemmerstraat dan is dit je adresje voor een glas wijn – er is keuze uit meer dan 100 wijnen – en een borrelplankje. Dat het oog ook wat wil hebben ze hier goed begrepen. De zaak ziet er mooi uit en bij lekker weer krijg je een echt zomers gevoel op het leuke terras met bistrostoeltjes en wijntonnen.

Partisan – Van dezelfde eigenaren als het populaire Café Panache. Ook deze zaak hebben de heren weer prachtig ingericht, echt een lust voor het oog. Op hun wijnkaart vind je zo’n 20 wijnen per glas en daarbij komen nog wat specials waardoor er altijd iets nieuws te proeven valt. Bestel hierbij een kleine bite of reserveer een tafeltje in het restaurant voor een uitgebreid diner.

wijnbars-in-amsterdam
Partisan

Bubbles & Wines – Net als Boelen & Boelen een van de eerste wijnbars van Amsterdam. Gelegen in de Nes en door deze locatie is het een plek waar locals en toeristen samenkomen. Een perfecte uitvalsbasis om even bij de te komen van je shoppingspree bij een van de warenhuizen een straat verderop. Ga je liever voor champagne in plaats van een glas wijn dan biedt het Champagne atelier een paar deuren verderop uitkomst.

Wijnbar Paskamer – Weer zo’n leuke plek in de Pijp. Deze gezellige bar schenkt alle wijnen per glas en serveert lekkere gerechtjes om met elkaar te delen. Tip voor de echt wijnliefhebbers: vraag naar het zwarte boekje. Hier staan nog veel meer mooie en speciale wijnen in. Five Brothers Fat Champagneria wijnbars in amsterdamFive Brothers Fat – Beter bekend als de Champagneria. Een super leuke bruisende spot! Hier geen uitgebreide wijnkaart maar wel een breed assortiment met lekkere cava’s. Top plekje voor een coppa de cava en wat bijpassende tapas.

Westerwijnfabriek – In het oude meterhuis van de Westergasfabriek schuilt een piepkleine wijnbar. Binnen hebben ze slechts een paar tafeltjes dus is de bar snel gevuld maar in de zomer hebben ze een ruim terras met zo’n beetje de hele dag zon.

Wijnbars-in-amsterdam
Westerwijnfabriek

Barrica – Op de hoek van de Wilheminastraat vind je deze kleine bar waar vooral veel mensen uit de buurt voor een glas wijn of bite aanschuiven aan een van de lange tafels. Heel knus en gezellig.

Glou Glou – Liefhebbers van vin nature kunnen hier hun hart ophalen. De wijnkaart is echter wat beperkt en ook de foodkaart biedt slechts wat hapjes zoals een worstje of rilette. Hun nieuwe vestiging Bar Centraal biedt een breder assortiment. Ook hier ligt de focus op vin nature.

Naast alle wijnbars in Amsterdam zijn er ook een aantal restaurants waar je aan de bar ook uit een super breed assortiment kunt proeven:

De Klepel – Dit restaurant staat bekend om haar goede wijnen. De sommelier heeft een mooi assortiment samengesteld (voornamelijk Frans) en dat maakt De Klepel ook een goede plek om alleen even een glas wijn te drinken.

Bistrot Neuf – Bijna iedereen kent Bistrot Neuf als restaurant maar ze hebben ook een kleine wijnbar. Met zo’n 60 open wijnen van het naastgelegen Chabrol is dit absoluut een fijne plek om wijn te proeven.

Auberge Jean & Marie – Ook hier is de associatie met een restaurant maar je kunt hier ook alleen een mooi glas wijn drinken aan de bar of op het terras. Eigenaren Jan en Marije en hun sommelier Cas zijn wijnliefhebbers pur sang en hebben dan ook een zeer mooie kaart samengesteld.

La Viña – Mediterraanse sferen in Amsterdam Zuid. De focus ligt hier op Spaanse, Italiaanse en Franse wijnen.

Lees ook wijnbars in Rotterdam  of Franse restaurants in Amsterdam.

Wijnbars in Amsterdam
Glou Glou