De Wijnbar. Boelen en Boelen in Amsterdam

De Wijnbar. Boelen en Boelen in Amsterdam

De Wijnbar Boelen en Boelen wordt door velen ook wel gewoon De Wijnbar genoemd. Simpelweg omdat het de eerste wijnbar was in Amsterdam. Ver voor de trend vooruit dus want tegenwoordig heeft iedere wijk wel meerdere wijnbars.

Een kleine 20 jaar is Boelen & Boelen dus al de plek in De Pijp om een goed glas wijn te drinken. Geen hippe bedoeling maar vooral klassieke wijnen en gerechten vind je hier. Op een mooie zomeravond zit je heerlijk op het terras met zicht op het altijd bruisende Gerard Douplein.

De wijnkaart wisselt hier per seizoen en bestaat voornamelijk uit wijnen uit de oude wereld. Aansluitend is de menukaart ook vrij klassiek ingestoken. Met gerechten als in zeezout gepekelde eendenlever met lofcompote en salade met Poulet-noir filet met pancetta en truffeldressing. Voor de liefhebbers is daar ook nog de Côte de Boeuf.De Wijnbar. Boelen en Boelen in AmsterdamWij nemen de crostini met sardientjes en tomatensalsa. En de makreeltartaar met yuzu, lamsoor en zuringcrème. Al komt de toevoeging van yuzu niet echt tot uiting, het is wel een lekker zomers gerecht. Het hoofdgerecht van lamsrack en stoof van lam met voorjaarsgroenten en aardappelgratin valt ook goed in de smaak. Hierbij wordt een heerlijke blend geschonken van Grenache, Syrah en Mourvèdre, van Chateau d’Aqueria.

De Wijnbar. Boelen en Boelen in AmsterdamTussen alle overwegend jonge en uitbundige zaken in de Pijp is De Wijnbar een relaxte plek om een hapje te eten of een glas wijn te drinken. Het publiek is dan ook net even anders en wat ouder dan bij de zaken die je aan de overkant treft.

De Wijnbar

Eerste van der Helststraat 50

1072 NV Amsterdam

Lees ook: Terrassen in Amsterdam, wijnbars in Amsterdam of de leukste restaurants in De Jordaan.