Patisserie Linnick. Voor de lekkerste macarons en luxe taarten van Amsterdam

Patisserie Linnick. Voor de lekkerste macarons en luxe taarten van Amsterdam

De lekkerste macarons haal je in Amsterdam bij Patisserie Linnick. Deze knusse zaak aan de Amstelveenseweg is een feest voor liefhebbers van taartjes, bonbons en andere zoetigheden.

In 2014 realiseren Linda van der Lee en Nick van Doorn hun lang gekoesterde wens om een eigen patisserie te openen. En met succes. Alleen de allerbeste kwaliteit is goed genoeg voor het stel en dat proef je. Het zijn natuurlijk niet alleen die macarons waar mensen voor in de rij staan maar ze zijn wel zeer bekend in de wijde omtrek. Als je in de winkel staat krijg je spontaan last van keuze stress. Er is zo veel lekkers en vooral de luxe taarten zien er niet te versmaden uit. Ware kunstwerkjes zijn het. Dat kun je wel aan Nick overlaten. Hij werkte jarenlang als chef patissier bij de beroemde Holtkamp aan de Vijzelstraat. Daar leerde Nick als jonge man alle ins & outs van het vak van Cees Holtkamp himself. Beter kun je het volgens mij niet treffen in Amsterdam.

Patisserie Linnick. Voor de lekkerste macarons en luxe taarten van AmsterdamInmiddels is ook Linnick een begrip geworden in Amsterdam. Je vindt hier ware ambacht in een origineel en eigentijds jasje. Vooral tijdens de feestdagen hebben ze super leuke creaties. Dus ken je ze nog niet? Haast je dan naar Zuid en ontdek het zelf! Patisserie Linnick. Voor de lekkerste macarons en luxe taarten van AmsterdamNaast alle heerlijkheden voor de winkel maken ze ook prachtige bruidstaarten en leveren ze al jaren aan restaurants zoals die van Ron Blaauw. Ambities genoeg dus.

Patisserie Linnick. Voor de lekkerste macarons en luxe taarten van Amsterdam

Vanuit de winkel kun je trouwens ook een kijkje nemen in de patisserie. Door de grote raampartij zie je de vele patissiers aan het werk. Op afspraak is het zelfs mogelijk om met een klein gezelschap een workshop te volgen bij Nick. Dan leer je bijvoorbeeld hoe je die heerlijke macarons zelf kunt maken. Check hier de mogelijkheden.

Patisserie Linnick

Amstelveenseweg 75

Amsterdam

Lees ook: Dutch afternoon tea bij Hotel de L‘Europe of de zomerse afternoon tea van Waldorf Astoria in Amsterdam.