Gossler & Florin in de Jordaan

Gossler & Florin in de Jordaan

Gossler & Florin heeft enige tijd geleden het stokje overgenomen van Daalder aan de Lindegracht. Dit was een van mijn favoriete restaurants in de Jordaan, dus ik was natuurlijk erg benieuwd wat de nieuwe eigenaren (oude medewerkers van Daalder) er nu van gaan maken.

Aan het interieur is buiten een iets andere kleurstelling en wat nieuwe gouden elementen niet zo veel veranderd. Het huiskamergevoel dat je hier krijgt past ook zo goed de Amsterdamse Jordaan, dus waarom zou je dat veranderen?

Gossler & Florin in de Jordaan

Het verschil vinden we wel terug in het menu. Bij Gossler & Florin is gekozen voor Neo-brasseriestijl met bekende Internationale gerechten op de kaart. Onder het genot van een coupe champagne en wat schelpjes bestuderen we de kaart. Je kunt kiezen uit 4 voorgerechten, tussen- en hoofdgerechten. Lekker overzichtelijk, maar het blijkt toch lastig om een keuze te maken omdat de gerechten me bijna allemaal aanspreken.

Gossler & Florin in de Jordaan

Uiteindelijk kies ik voor de cocktail van Noordzeekrab, met aardappel en ei. Een lekker geheel van krab met schuim van lauwe bisque en een verfrissende salade eronder. Hierbij drinken we een Garnacha Blanca.

We vervolgen met een tussengerecht van bietjes, spinazie en hazelnoten. Ook top. Mijn tafelgenote koos voor de zwezerik met shiitake en bloemkool. Een gerechtje waar ik nog eens voor wil terugkomen.

Gossler & Florin in de Jordaan

Gossler & Florin is zeker een restaurant om lekker bourgondisch te tafelen en dat doen we dan ook. Als hoofdgerecht proef ik de gepocheerde zeetong met spinazie en sauce normande. Deze is écht heerlijk! Je kunt hier trouwens kiezen voor een hele of halve zeetong, in combinatie met de andere gerechten is de halve tong wat mij betreft meer dan genoeg. Hierbij serveren ze een mooi glas Pouilly Fussée van Chateau Vitallis. Heerlijk!

Gossler & Florin in de Jordaan

We hebben genoten van een fantastische lunch en kunnen wel stellen dat Neo-Brasserie Gossler & Florin een echte aanwinst is voor de Jordaan. Hierkomen we graag nog eens terug.

Direct reserveren kan hier.

Gossler & Florin

Lindengracht 90

Amsterdam

Lees ook: nieuwe restaurants in Amsterdam, restaurants in de Jordaan en restaurants in Westerpark.