Wijnbars in Rotterdam

Wijnbar-in-Rotterdam

De tijd dat we gewoon een wijntje gingen drinken ligt ver achter ons. We willen tegenwoordig vooral heel veel keuze hebben als het om wijn gaat. De een weet precies wat hij of zij wil en de ander wil zich vooral graag laten verrassen en iets nieuws ontdekken. Niet gek dus dat wijnbars in Rotterdam als paddenstoelen uit de grond komen. Dit zijn de leukste van dit moment.

1Nul8 – Op de hoek van De Meent op huisnummer 108 vind je deze ongekend populaire wijnbar. Hier is het de hele dag en avond gezellig druk. De wijnkaart is erg divers dus voor ieder wat wils. Van een prima glas huiswijn tot een zeer exclusieve Petrus. You name it, They’ve got it! Naast wijn ook een hele ruime keuze op de menukaart.

Wijnbar Het Eigendom – Deze wijnbar in de gezellige Witte de Withstraat is door restaurantgids Grootspraak afgelopen jaar nog uitgeroepen tot de beste wijnbar van Nederland. Dan moet je absoluut iets goed doen. En dat doen ze wat ons betreft. Op de kaart hier een zeer uitgebreid assortiment met wijnen uit de oude en nieuwe wereld maar ook de spijskaart is hier uitgebreid. Uiteraard kun je een kleine bite bestellen bij je wijn maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid 5,6 of 7 gangenmenu.

Wijnbars in Rotterdam
Wijnbar Mendoza

Mendoza – Dit is jouw instant ticket to Argentinië. Bij Mendoza schenken ze voornamelijk wijnen uit deze Argentijnse streek. En dat zijn er heel wat. Wijnliefhebbers weten dat hier geweldige Malbec wordt geproduceerd, een glas daarvan is echt genieten geblazen. Wil je eens iets nieuws ontdekken? Probeer dan een van de Torrontés wijnen. Nog zo’n mooi visitekaartjes van deze streek. Enjoy!

Wijnbar Janssen en van Dijk – Meer dan 10 jaar geleden was dit de eerste wijnbar van Rotterdam en inmiddels een begrip. Voor een beetje gezelligheid maar zeker ook een goed glas Franse (natuur)wijn ben je hier aan het juiste adres.

Vineum – Deze zaak is deels restaurant en deels wijnbar. Op de wijnkaart zo’n 250 verschillende wijnen die per glas, halve fles, fles of zelfs per magnum te bestellen zijn. Als je favoriete wijn hier niet tussen zit? In de zomer zit je hier overigens heerlijk in de mooie stadstuin.

Wijnbar-in-Rotterdam
Foto credits: Wijnbar L’Ouest

L’Ouest – Een gezellige zaak aan de Van Oldenbarneveltstraat. Een aanrader hier zijn de wine flights. Hierbij laat je je verrassen en krijg je 3 verschillende wijnen te proeven met bijpassende bites. Uiteraard komt de flight inclusief een goede uitleg van de sommelier. De wijnen komen hier hoofdzakelijk uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Ga je liever naar een goed restaurant voor een mooi glas wijn i.p.v. naar een van de wijnbars in Rotterdam? Kijk dan eens naar restaurant Amarone. Een top restaurant met meer dan 30 geweldige amarones op de kaart. En niet voor niets opgenomen in onze lijst met de beste restaurants van Rotterdam.

Wijnbars-in-Rotterdam
Wine is bottled poetry – Het Eigendom

Lees ook: De beste sushi van RotterdamWijnbars in Amsterdam of op wijnreis door Barolo.