Franse restaurants in Amsterdam

Franse restaurants in Amsterdam

De Franse keuken is momenteel populairder dan ooit. Want wie is er eigenlijk niet dol op die klassiekers uit de chique Parijse keuken? Dit zijn de beste Franse restaurants in Amsterdam du moment.

Bistrot Neuf

Dit is al jaren een van mijn favoriete restaurants van Amsterdam. Deze romantische pijpenla met haar vele nissen heeft veel weg van een wijnkelder. Het eten is hier heel klassiek en altijd goed. En op die uitgebreide wijnkaart (zelfs 60 wijnen per glas) vind je altijd een wijn waar je heel, heel, erg blij van wordt.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjes

Auberge Jean & Marie

Ook zo’n fijne zaak en een klein beetje familie van Bistrot Neuf. Op de kaart veel klassiekers met o.a. hun escargots café de Paris. En geloof me die wil je! Kies lekker a la carte of laat je verrassen door hun 3- of 4- gangenmenu. Ook voor een goed glas wijn op het terras of aan de bar ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Franse restaurants in Amsterdam
Auberge Jean & Marie

Restaurant Arles

Een sfeervol restaurant met verschillende ruimtes zoals de serre en de cave. Op zomerse dagen zit je hier trouwens heerlijke in de (kleine) tuin. De chef kookt hier met zijn keukenbrigade zogeheten neo-bistro klassiekers.

Le Restaurant

Dit met een Michelinster bekroonde restaurant is al jaren een populair adres voor echte foodies. Op de nieuwe locatie aan de Frans Halsstraat is het restaurant met nieuwe energie voortgezet en zijn de gerechten onverminderd goed. Reden genoeg om nog een keertje langs te gaan.

Franse klassiekers bij Bodon La Grande Brasserie
Bodon

Café Caron

Een gezellig en heus familierestaurant. De heren Caron (Alain en zijn zoons David en Tom) hebben hier een fijne plek gecreëerd waar jong en oud zich thuis voelt. Zoals ze zelf zeggen “liefde voor goed eten en samenzijn is wat mensen verbindt”.

De keuken van Caron is puur, Frans en zonder opsmuk. Hier is het altijd volle bak dus tijdig reserveren is echt nodig. Lees hier meer over mijn diner bij Café Caron.

Franse restaurants in AmsterdamLees ook onze tips voor private dining in Amsterdam restaurants in de Jordaan en restaurants in Westerpark.