Borrelen in Amsterdam

Borrelen in Amsterdam

Ben je op zoek naar een leuke bar om te borrelen in Amsterdam? Wij nemen je mee naar de leukste plekken voor een gezellige vrijdagmiddagborrel in Amsterdam.

Shiraz

Onder de wijnbars in Amsterdam is Shiraz een van de gezelligste zaken, en deze leent zich dan ook uitstekend als borrelplek. Op de wijnkaart staan meer dan 100 wijnen dus er is voor ieder wat wils. Je kunt niet reserveren bij Shiraz, maar er is meestal vrij snel en tafeltje beschikbaar. Check voor meer tips voor wijnbars dit lijst.

Borrelen in Amsterdam
Shiraz

Het Paardje

In de Pijp is een van de hotspots voor een vrijmibo. Het Paardje aan het Gerard Douplein. In het kleine barretje is het altijd volle bak en zodra de eerste zonnestralen zich laten zien is het gezellig op het terras.

Terrassen in Amsterdam
Het Paardje

Café Brandon

In het hart van de Jordaan is deze oude bruine kroeg nog steeds het meeting point voor de vrijdagmiddagborrel.

Brut de Mer in Amsterdam
Brut de Mer

Brut de Mer

Oesters en een lekker glas witte wijn aan de knusse bar van But de Mer zijn altijd een goed idee. Reserveer je plekje tijdig aan de bar, want de ruimte is beperkt.

MOMO

Wie van hotelbars houdt kan zijn hart ophalen in Amsterdam. MOMO is een van de bars die na ruim 10 jaar nog steeds leuk is. Je kunt hier lekkere cocktails drinken en ook top gerechten bestellen aan de bar. MOMO is overigens ook een van de plekken waar je de beste sushi van Amsterdam eet.

Sagardi

Op zijn Spaans een klein aperitiefje drinken met wat tapa’s, dat kan bij Sagardi aan het Spui. In het weekend ligt de vitrine vol met lekkere pinxtos die je doen watertanden.

Borrelen in Amsterdam
Sagardi

Café Hoppe

Good old Hoppe is nog steeds populair bij jong en oud. Hier kun je dan ook bij uitstek terecht voor een gezellig rondje bier en bitterballen. Hoppe is een van de oudste cafées van Amsterdam.

Café Hoppe

Petit Caron

In de Pijp is ook het kleinste restaurant van de familie Caron een leuke plek voor een borreltje aan de bar. Je bestelt hier een lekker glas Franse wijn en een portie charcuterie of rilette de canard.

Dickys

Na een dag hard werken wil de Zuidasser maar wat graag een drankje doen met zijn collega’s. Dickys is al jaren een van de populairste zaken om te borrelen aan de Zuidas. Vooral op donderdag is het hier volle bak! Check voor meer tips dit lijstje met horeca aan de Zuidas.

Borrelen in Amsterdam
Dicky’s – Zuidas

De Biertuin

In Amsterdam Oost vind je veel gezellige bars van de bekende “drie wijzen uit Oost”. En De Biertuin is een van die succesvolle spots die altijd vol zit.

Heb jij nog een gouden tip om te borrelen in Amsterdam? Mail deze dan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: terrassen in Amsterdam, wijnbars in Amsterdam en restaurants in de Pijp.