Café Parlotte Westerstraat Amsterdam

Café Parlotte Westerstraat Amsterdam

Café Parlotte aan de Westerstraat is de nieuwste aanwinst van de Jordaan. En wat voor een. Eigenaren Maarten, Margot (voorheen De Klepel) en Marjolein weten de juiste snaar te raken. Hun easy going café annex wijnbar is sfeervol en zit op vrijdagmiddag al bomvol.

Vanwege de huidige corona regels zijn we genoodzaakt een timeslot te reserveren. Hierdoor sluiten we aan voor de borrel met wat hapjes. Op de kleine kaart staan keuzes zoals oesters, charcuterie, een kaasplateau, brandade met gegrilde pulpo & chorizo, een terrine foie gras met kalfstong en kalfsschouder.

Café Parlotte Westerstraat Amsterdam

De wijnkaart is behoorlijk uitgebreid en biedt legio opties voor wijn per glas of per fles. Wij kiezen een Saint-Véran Domaines des trois Dames. Deze is fruitig, bloemig en heeft mineralen. Een uitstekende wijn die zeker naar meer smaakt.

Dit keer waren we beperkt tot een borrel maar de asperges met kreeft die we voorbij zagen komen nodigen uit om nog eens langs te gaan. Er is dagelijks een nieuw menu. 3 gangen bestel je voor 39,- met de mogelijkheid om dit met een kaasplankje uit te breiden naar 4 gangen voor 47,-.

Parlotte

Parlotte betekent kletsen. En dat doen wij Bourgondiërs graag onder het genot van een goed glas wijn en lekker eten. Het idee is dan ook om van Parlotte een bruisend café te maken met veel gezelligheid een flinke dosis ons kent ons en natuurlijk inclusief goede wijn. Corona tempert nu die echte bruisende sfeer maar dat komt hopelijk ooit weer terug.

Café Parlotte

Westerstraat 182

Amsterdam

Lees ook: nieuwe restaurants in Amsterdam, de lekkerste lentewijnen of Franse restaurants in Amsterdam.