De leukste coronaproof terrassen in Amsterdam

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

De horeca mag weer (deels) open en de zon laat zich zien dus we kunnen binnenkort het terras op! De restaurants en bars staan te trappelen om weer open te gaan en hebben hun terras dan ook helemaal coronaproof gemaakt. Dus reserveer alvast een tafeltje op een top terras in Amsterdam en hup naar buiten om vitamine D te pakken. De leukste, nieuwste en gouwe ouwe terrassen in Amsterdam zetten we voor je op een rijtje:

Waterkant

De hele dag zit je hier lekker in het zonnetje met zicht op het water. Want niets is Amsterdamser dan borrelen aan de grachten. En hier is altijd reuring. Maar dan nu met gepaste afstand. Dat dan weer wel. Dit is echt een van de populairste terrassen in Amsterdam!

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Waterkant

Pllek

De plek in Amsterdam Noord om vanaf de eerste lentedag tot aan de laatste herfstzon op het terras te zitten dat is Pllek. Het immens populaire stadsstrand is een heerlijke relaxte uitvalsbasis voor een zonnige dag. Hier heb je een klein beetje vakantiegevoel in je eigen stad. Vanaf het moment dat je het pontje op stapt om hier naartoe te varen waan je je al in een andere wereld.

Terrassen in Amsterdam

The Unbound Amsterdam

Midden in het groen, aan de rand van de stad ligt The Unbound Amsterdam. Hier kun je in alle rust en met lekker veel ruimte om je heen terrashangen. Je hebt hier zo’n beetje de hele dag zon dus start met een kopje koffie, bezoek de naastgelegen Tuinen van West en ga daarna weer lekker lunchen of borrelen bij The Unbound. Ultiem onthaasten, maar dan gewoon in Amsterdam. Blijven overnachten kan natuurlijk ook in een van de toffe cabins.

The Unbound Amsterdam. Luxe overnachten in de natuur
The Unbound

Carré Terras op de Amstel  

Met je voeten in het zand borrelen op het prachtige Carré terras op de Amstel. Het kan op deze unieke locatie aan het water. Vorig jaar opende Koninklijk Theater Carré het stadsstrand en dat was meteen een succes. Dus ook dit jaar is het terras geopend voor een lekkere lunch, diner of een gezellige borrel. Het ‘Geef mij maar Amsterdam’ menu is in samenwerking met BAUT en Xander Walle van restaurant Entrepot gemaakt.

Serre

Het terras van Hotel Okura Amsterdam is echt een hidden gem. Maar wat zit je hier fijn! Heerlijk rustig met zicht op de tuin en de gracht. Het terras is ruim opgezet en dat is in Coronatijden wel zo prettig. Voor een lunch of diner (Bib Gourmand) in de zomerse avondzon is dit een uitstekend terras. Een tafel reserveren kan hier.

De leukste terrassen van Amsterdam
De nieuwe binnentuin van café De Tropen

De Tropen

Het terras van De Tropen bij het Tropenmuseum vind je achter het museum aan het Oosterpark. Je zit hier heerlijk rustig bij de vijver dus ga vooral op onderzoek uit en ontdek dit verborgen terrasje.

Check ook dit lijstje met overdekte winterterrassen.

Wijmpje Beukers

De gloednieuwe Wijmpjes Wondertuin is geopend! Zoals ze het zelf zeggen: “Wij halen gewoon Ibiza naar Amsterdam!”. Dus kom lekker aanwaaien voor een lunch of drankje op een van de gezelligste terrassen van De Pijp.

De leukste Corona-proof terrassen in Amsterdam 2020
Edel by Dennis

Edel by Dennis

Hier zit je heerlijk aan het water. Op dit ruime terras is altijd wel een plekje te vinden. Sinds het team van Daalder Edel omdoopte tot Edel by Dennis is er veel veranderd. De gerechten van Dennis Huwaë zijn super goed dus dit is een perfecte spot voor een lunch op het terras of in de zomer een diner in de avondzon.

Marie in hotel de L’Europe

De sfeer van de Franse Riviera is een klein beetje bereikbaarder geworden door de komst van Marie. Een paar jaar geleden heeft dit iconische terras van hotel De L’Europe een complete re-styling ondergaan en ziet er op en top uit. De perfecte spot voor oesters en een koel glas Sancerre.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
IJver

IJver

Op het binnen-buiten terras van IJver wordt met shifts gewerkt, maar op het terras midden op de enorme werf zijn meer mogelijkheden. Daar kun je zo lang als je wil borrelen mits je gepaste afstand bewaard. Een fijn terras in Amsterdam Noord.

WesterVilla

Op een steenworp afstand van het Westerpark is WesterVilla geopend. Een boutique hotel met restaurant en een heerlijk zonnig terras. Hier ben je even helemaal weg van de drukte van de stad. En ook hier is ruimte genoeg om 1,5 meter van elkaar vandaan te blijven.

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Westervilla

De Kanarie club

Aan de zijkant van de Foodhallen Amsterdam vind je De Kanarie club. Op dit beschutte terras zit je al vanaf de eerste lentedagen heerlijk in de zon. Dit is een fijne plek voor een gezellige borrel. Op de borrelkaart vind je lekkere dingen zoals bruchetta’s, rucolakaaskroketjes met truffelmayo en nacho’s.

Winehouse SOMM

Voor een goed glas wijn en lekkere bites moet je bij Winehouse SOMM zijn. In de Baarsjes is deze verborgen parel dé plek om op het terras neer te strijken. En als het straks weer kan dan zou ik hier vooral ook blijven dineren want de gerechten zijn top en de keuzes op de wijnkaart eindeloos.

Terrassen in Amsterdam
Winehouse SOMM

Bar Kantoor

Dit terras vind je in het Westerpark. Een ruim opgezet terras met gezellige groene stoelen. Helemaal een met de natuur. Op de kaart tref je vooral biologische producten. Dat geldt niet alleen voor het eten maar ook de frisdranken, biertjes en wijntjes. Een tafel reserveren doe je via deze link.

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Dit is dé guide met de leukste adressen aan de Nederlandse kust!

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Hangar

Aan ruimte geen gebrek in Amsterdam-Noord. Bij Hangar kunnen ze op het terras  dan ook prima uit de voeten met de 1,5 meter regels. Op het ruime terras heb je meer dan genoeg plek om op gepaste afstand met elkaar te lunchen, dineren of te borrelen.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Hangar

Karavaan

Aan het Kwakersplein in Amsterdam West is vorig jaar Karavaan geopend. Een gezellige all day zaak met een killer terras. Hier zit je goed vanaf het eerste koffietje in de ochtend tot aan een gezellige borrel aan het begin van de avond.

De leukste terrassen van Amsterdam 2020
Bar Kantoor

Het Paardje

Een absolute classic in De Pijp. Op het levendige terras kun je heerlijk mensen kijken want er is altijd volop reuring rondom het Gerard Douplein.

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Morgan en Mees

Morgan en Mees

Vanaf de eerste zonnestralen is het hier gezellig op het semi overdekte terras. Een hele leuke spot voor lunch, borrel en diner.

Tolhuistuin

Amsterdam Noord heeft veel grote terrassen en hier zit je dus met alle gemak 1,5 meter uit elkaar. Bij Tolhuistuin hebben ze met deze nieuwe opstelling nog steeds plaats voor 60 couvert op het balkon en beneden 100 zitplaatsen. Dus daar moet altijd wel een plekje voor jou tussen zitten.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Tolhuistuin

Dit zijn onze favoriete terrassen in Amsterdam. Staat jouw favo plek er niet bij? Tip ons dan via info@thecitizen.nl

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Dit is dé guide met de leukste adressen aan de Nederlandse kust!

Voor tips in Amsterdam check dan: Lekker lunchen op het terras in Amsterdamrestaurants in Westerpark, restaurants in de Jordaan en restaurants in Amsterdam Oost.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Tolhuistuin