Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

Stadsstrand Pllek is al jaren een super populaire spot in Amsterdam Noord. Met een enorm terras en zonneweide aan het IJ zit je hier van zonsopkomst tot zonsondergang heerlijk in de zon. Totdat corona in Nederland de kop op stak was het hier altijd waanzinnig druk. Voor op zomerse dagen.  

De hele dag was het hier een komen en gaan van mensen die op het strand komen liggen of op het terras lunchen, borrelen of dineren. Hoe gaat dat dan nu vraag je je af. Want te drukke plekken vermijden we maar al te graag. En Pllek was met de risico’s van nu typisch zo’n te drukke plek. Ik nam de proef op de som en ging lunchen.

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

Het terrein van Pllek is nu omheind en alleen via een nieuwe entree toegankelijk. De hostess ontvangt je zoals we dat nu bij de meeste restaurants zien. Voor een lunch of diner reserveer je een tafeltje en op het stadstrand zijn een beperkt aantal ligbedden en stoelen beschikbaar op basis van first come first serve. Is het strand vol? Dan wacht je buiten het terrein. Ook voor de drukte bij de toiletten is een oplossing. Er is een extra toiletunit geplaats voor de gasten op het strand. Keurig opgelost dus.

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

Op het terras staan de tafels ruim uit elkaar en je zit met meer dan voldoende afstand van elkaar. Alles verloopt eigenlijk heel ontspannen en dat is erg plezierig. De lunchkaart scan je met een QR-code. We bestellen een salade met gegrilde groene asperges en een gepocheerd eitje en daarnaast een salade met tomaat, olijven en kappertjes. Allebei lekker. Bij Pllek kun je toegankelijke gerechten verwachten met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

Deze vernieuwde versie van Pllek is me erg goed bevallen. Laten we dan ook hopen dat ze op deze wijze nog een aantal jaar op deze locatie mogen blijven. Er komen natuurlijk in de toekomst andere plannen voor dit gebied in Amsterdam Noord. Maar het zou toch wel echt heel erg jammer zijn om vervoegd afscheid te moeten nemen van Pllek.

Let op, kom je met het pontje? Vergeet dan niet je mondkapje. Je zal niet de eerste zijn die terug moet om een mondkapje te halen.

Lees ook: terrassen in Amsterdam, strandtenten aan de Nederlandse kust of lekker lunchen op het terras in Amsterdam.