Wijmpje Beukers

Wijmpje-Beukers

We fietsen met grote regelmaat van de ene nieuwe hippe zaak naar de andere in Amsterdam. Heerlijk die veranderingen in de horeca de laatste jaren. Ik word vooral heel blij van de “betere” restaurants maar zo af en toe popt er een ietsje eenvoudiger eetcafé op waar je eigenlijk net zo blij van wordt. En dit is er eentje; meet Wijmpje Beukers!

Een vriendin en collega blogger schreef na ons diner bij dit nieuwe eetcafé: Wijmpje Beukers wil je oppakken, knuffelen en nooit meer loslaten. En daar heeft ze een punt. De gunfactor en het knuffelgehalte zijn heel hoog in deze zaak.

De twee jonge en zeer sympathieke ondernemers Maarten en Jordy staan met zo veel enthousiasme en plezier te werken dat hun mood super aanstekelijk is. Ze tonen oprechte interesse in hun gasten en weten precies wat gastvrijheid is. Het is bijna ondenkbaar dat je hier geen warm onthaal krijgt. Deze sfeer is een belangrijke factor in het succes van de zaak die slechts een half jaar open is.

Wijmpje-Beukers Daarnaast is het eten goed en ook nog eens zeer betaalbaar. Een verademing in Amsterdam. De kaart is klein en wisselt wekelijks dus je hebt altijd wat nieuws om te proeven. De constante factors zijn de carpaccio, de diamanthaas en de klassieke dame blanche. De 3 succesgerechten van de jaren negentig. Een opvallende keuze en deze blijkt te zijn gemaakt om jong en oud aan te trekken. Iedereen moet zich thuis voelen bij Wijmpje is het motto.

Voor een eetcafé hebben ze verrassend goede wijnen op de kaart. Bij een eenvoudigere een laagdrempeligere zaak kan de wijnkaart nog weleens een teleurstelling zijn. Maarrrr, hier is deze dik in orde. Pluspunten dus voor Wijmpje Beukers. Onze highlight was een bijzonder fijne Chenin Blanc: Cheninsolite 2014. Deze volle aromatische wijn uit de Loire is een absolute aanrader.

Wijmpje-BeukersMaar er spookt toch een vraag door mijn hoofd. Hoe zijn 2 jonge vlotte ondernemers nu op een naam gekomen als Wijmpje Beukers? Wat blijkt, daar schuilt eigenlijk alleen maar een heel lief verhaal achter. Het is de verwijzing naar de vrouw van de vroege mentor van Maarten. Een groter eerbetoon kun je je toch niet voorstellen?

Wijmpje-BeukersEetcafe Wijmpje Beukers

Karel du Jardinstraat 47

Amsterdam

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam en Five Brothers Fat Champagneria.