Shared dining bij Serre in het Okura hotel

Shared dining bij Serre in het Okura hotel

Als je denkt aan dineren in het Okura hotel dan denk je vrijwel direct aan de vele Michellinsterrestaurants die het hotel rijk is. Naast Ciel Bleu**, Yamazato* en Sazanka* hebben ze ook nog een toegankelijker restaurant namelijk Serre. Dit restaurant heeft geen ster maar is beloond met een Bib Gourmande. En dat is natuurlijk ook niet mis.

Iedere zondag kun je bij Serre naast de reguliere kaart ook gerechten kiezen van het speciale shared dining menu. Dit is de manier om lekker veel verschillende gerechten te kunnen proeven. Vooral de voorgerechten zijn goed te delen met elkaar. Bestel een gerechtje of 2 per persoon vooraf en dan kun je daarna iedere een hoofdgerecht nemen. Uiteraard kun je deze ook delen als je wil.

We beginnen met twee lekkere oesters met vlierbloesem en komkommer. Een hele frisse combinatie. Hierbij wordt een mooi glas vonkelwijn geschonken van het Zuid-Afrikaanse huis Simonsig. Shared dining bij Serre in het Okura hotelDaarna delen we de Tartaar Nature – een vegetarisch gerechtje van meloen, tomaat en savora – en de Ceviche van Yellow Tail met Komboucha en Flora. Deze zomerse gerechten passen goed bij de laatste warme dagen die we nog hadden tijdens deze waanzinnig fijne Indian Summer. Op deze manier houden we dat heerlijke zomerse gevoel nog zo lang mogelijk vast. Shared dining bij Serre in het Okura hotelLangzaam gaan we over op de herfst en daar sluit onze volgende gang goed bij aan. De Ravioli met kreeft bieslook en hazelnoot is een genot maar de groene asperge met fregola met lekker veel Parmezaanse kaas en bacon blijkt onze favoriet van de avond de te zijn. Een ogenschijnlijk simple gerecht maar heerlijk comfort food.

Bij Serre worden veel nieuwe wereldwijnen geschonken. En dat is opvallend want ik verwacht hier eigenlijk een meer klassieke inslag zoals bij de andere restaurants heerst. Maar ik word dus verrast en dat vind ik leuk. Om de super klassieke Beef Rossini met eendenlever en Madeira op Broche te begeleiden komt een Zinfandel van Painter Bridge uit Californië op tafel. Een lekkere afsluiter van de avond. Shared dining bij Serre in het Okura hotelDineren bij Serre is een stuk toegankelijker dan een avond bij die andere restaurants in Okura. Maar als je een keer echt wil uitpakken dan zijn Ciel Bleu** en Yamazato* echt aanraders. De laatste staat niet voor niets bovenaan in onze lijst met de beste sushirestaurants van Amsterdam. En mijn diner bij Ciel Bleu twee jaar geleden? Dat was gewoon mindblowing. Dat was in Amsterdam een van de meest indrukwekkende diner ervaringen van de afgelopen tijd. Redenen genoeg dus om weer eens een bezoekje te brengen aan het Okura.

Hotel Okura Amsterdam

Serre Restaurant

Ferdinand Bolstraat 333

Amsterdam

Lees ook: Daalder, Winehouse SOMM of 212 in Amsterdam.