Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Restaurant Alba heeft haar deuren geopend aan de Wibautstraat. Bij het horen van deze naam denk ik meteen terug aan die heerlijke wijnreis die ik een paar jaar geleden maakte door Piemonte. Hier bezocht ik beroemde wijnhuizen in Barolo en in Barbaresco had ik zelfs een hele bijzondere wijnproeverij met Angelo Gaja. Die fantastische wijnreis sloot ik af in de stad Alba.

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

En nu is er dus een gelijknamig restaurant in Amsterdam. In de streek Piemonte waar de stad Alba ligt is super beroemd vanwege de Barolo. Maar onderschat de iets minder bekende Barbera en Barbaresco niet. Ik ben echt groot fan van deze wijnen. Voor liefhebbers van witte wijn is daar de Gavi di Gavi, gemaakt van de Cortese druif en de kruidigere Arneis. Keuze genoeg dus om een killer winelist mee te maken. Op de wijnkaart bij Alba staan natuurwijnen, voornamelijk uit Italië maar zeker niet alleen uit Piemonte. Uit deze streek zien we een Barbera, Gavi, Arneis en Barolo op de huidige wijnkaart.

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Maar wat kunnen we verwachten bij nieuwkomer Alba? Zo Italiaans als de naam doet vermoeden is het niet, maar het zijn eerder internationale gerechten met hier en daar Italiaanse invloeden. Op de kaart staan kleine gerechten zoals corvina met Granny Smith en bleekselderij en ricotta gnocchi met boerenkool, citroen en amandelen. Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Bij Alba kun je alle kanten op, je kunt all-out met een uitgebreid diner maar je bent ook welkom voor een paar bites met een glas wijn of. Ze hebben ook een kaartje ‘bar snacks’ met o.a. kaas van Kef, kippenlever paté, Deviled eggs, vongole en het zuurdesembrood is van bakkerij Levain et le vin aan de J.P. Heije.

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Eigenaar Steven MacLeod heeft o.a. gewerkt bij Café Modern en Bar Centraal. Hij is groot fan van natuurwijnen en zal deze bij Alba Amsterdam dan ook in de spotlights zetten. Steven gaat samenwerken met chef Jean Yves Rousseau (Breda & Daalder) en Swaan Bruinsma (Kaagman & Kortekaas & Balthazars Keuken) als floormanager.

Alba Amsterdam

Wibautstraat 105

Amsterdam

Lees ook: Toko’s in Amsterdamrestaurants in Amsterdam Oost, restaurants in De Jordaan of de beste sushi van Amsterdam.

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat