Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Bij Coba Taqueria, gelegen in Amsterdam Noord, worden Mexicaanse gerechten en cocktails geserveerd die geïnspireerd zijn op traditionele Mexicaanse keuken. Verwacht echter niet de standaard taco met pulled kip, guacamole, crème fraise en cheddar kaas. Bij Coba geniet je van een breed scala aan unieke en verrassende gerechten, die de authentieke Mexicaanse smaken naar een hoog niveau tillen. Het is een plek met een uitgesproken karakter, waar gasten uit hun comfortzone worden gehaald.

Bij binnenkomst in het restaurant duik je in een sfeer die een perfecte mix is van de gezellige Mexicaanse uitstraling en het industriële van Amsterdam Noord. De ruimte is ingericht met een mix van ronde en vierkante tafels, allemaal voorzien van gezellig gekleurde kussentjes. Het decor bestaat uit betonlook elementen met planten en houtendetails, waardoor een warme en uitnodigende ambiance ontstaat. Ook is er de mogelijkheid om aan de bar van Coba te genieten van de diverse taco’s en tostada’s.

Aan de muren hangen hier en daar authentieke cowboyhoeden, die je kunt aanschaffen via de webshop van de eigenaresse, rechtstreeks uit Mexico. Tijdens de zomerse zonnige dagen is het ook mogelijk om buiten op het terras van Coba te zitten, deze ligt ook nog eens de hele dag in de zon.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Het restaurant verraste ons met allerlei verschillende gerechten van het menu. Ons culinaire avontuur begon met een drankje: we kregen de twee verschillende soorten huisgemaakte kombucha’s, die ze zelf in de keuken fermenteren. De gele variant had een citroenachtige smaak, terwijl de donkergekleurde variant zoet was en door de toevoeging van geactiveerde houtskool de donkere kleur krijgt.

Als eerste gerecht werden we verwend met een oester, geserveerd met passievrucht en sriracha. Deze combinatie was een ware smaakexplosie, waarbij het zoet en zuur van de passievrucht, het pittige van de sriracha en het zout van de oester perfect samensmolten.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Na de oester kregen we de eerste tostada en meteen werd deze uitgeroepen tot onze favoriet: de Tostada de Ceviche Lubina. Deze tostada was belegd met een ceviche van zeebaars, gemarineerd met mandarijn, habanero en vanille, en afgetopt met geraspt eigeel. De romige textuur van de vanille en het geraspte eigeel in combinatie met de frisheid van de ceviche zorgden voor een werkelijk sensationele smaakbeleving.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Hierna werd het gerecht met zeewolf geserveerd, met boven op de vis een plakje mango – ja, het lijkt op kaas, maar het is echt mango! De zeewolf is afkomstig uit de diepere zee, wat resulteert in een stevigere vleesachtige structuur.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Hierna werd de Tostada de Pulpo voor ons geserveerd. Een mais tostada met de Mexicaanse klassieker guacamole, bruine bonen, octopus en chile morita. De octopus was perfect bereid en de frisheid van de guacamole zorgde voor een mooie balans met de wat vette heftigere smaak van de octopus.

Vervolgens kregen we de Tacos de Suadero. Een taco met beef brisket, chipotle salsa, in rundervet gebrande en geroosterde ui gevuld met salsa macha en chile de árbol.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

De proeverij kwam nog niet aan zijn einde, want hierna werd het gerecht geserveerd dat door velen wordt beschouwd als het meest spannende gerecht van de kaart: de Tacos de Lengua. Deze taco bevat kalfstong, tomatillo salsa, salsa macha, koriander en ingelegde komkommer. Het vlees van de tong was ontzettend mals en smolt werkelijk op je tong, samen met de salsa’s en de ingelegde komkommer was ook deze taco weer perfect in balans!

Ondertussen werden er ook twee cocktails geserveerd: de Paloma en de Mictlan II. Mictlan is het land van de doden, geregeerd door Mictlantechuli, de Azteekse god van de dood. Voor deze cocktail werden twee mezcals, Mexicaans gedistilleerde dranken, vetgewassen: één met geroosterde kokos en één met spek. Dit werd gecombineerd met verse bietensap, wat resulteerde in een cocktail met een zeer bijzondere smaak. Door de spek krijgt de cocktail een rokerige smaak en hij krijgt een zoete/frisse smaak door de bieten.

We sloten de voortreffelijke lunch af met een gerecht van bloedworst en ingelegde ui.

Restaurant Coba Taqueria in Amsterdam Noord

Coba Taqueria is absoluut een must-visit voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken. Ze zijn open van woensdag tot en met zondag, en sinds kort bieden ze ook elke zondag lunch aan. Goed om te weten: in dit restaurant de gerechten op de traditionele Mexicaanse manier worden gegeten: met de handen.

Direct een tafel boeken kan via deze link.

Coba Taqueria

Schaafstraat 4

Amsterdam Noord

Lees ook: Restaurants in de Jordaan, restaurants in Westerpark of de leukste terrassen van Amsterdam.