Restaurants in Amsterdam Oost

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

In Amsterdam Oost vind je heel veel goede en gezellige restaurants. Naast de bekende en gevestigde orde ook een paar nieuwkomers. Dit zijn onze favorieten:

The Lobby Fizeaustraat

Bij The Lobby zit je eigenlijk altijd goed. Dit is een top plek voor lunch en diner. Op de kaart mooie a la carte gerechten die regelmatig wisselen en Sommelier Midas zorgt voor een uitstekende wine pairing. En ook het interieur is hier een lust voor het oog. Reden genoeg om een keertje naartoe te gaan.

Troef

Een geweldige aanwinst voor Amsterdam Oost is restaurant Troef. Chef en mede-eigenaar Raymond Plat tovert hier fantastische gerechten op je bord. De gerechten zijn verrassend en stuk voor stuk smaaksensaties. Denk aan gebakken langoustines met verveine en doperwten of paling uit Giethoorn met krokante aardappel, mierikswortel en dille.

Restaurants in Amsterdam Oost
Troef

De Kas

Lang voordat andere restaurants in de stad een eigen kwekerij kregen was daar al restaurant De Kas. De oude kweekkas Amsterdamse kwekerij werd in 2001 omgetoverd tot restaurant waarbij een deel van de kwekerij bewaard bleef. Zoals je wel kunt verwachten eet je hier zo veel mogelijk gerechten die als basis producten uit de kas hebben. Veel groenten op je bord dus, aangevuld met vlees en vis. Sinds dit jaar is De Kas onderscheiden met een Michelinster en een groene ster!

Restaurants in Amsterdam Oost
Restaurant De Kas

Alba

Dit kleine restaurant in Amsterdam Oost biedt kleine internationale gerechten en op de wijnkaart voornamelijk natuurwijnen. Eigenaar Steven MacLeod werkte voorheen bij restaurants zoals Bar Centraal en Café Modern. Bij Alba heeft hij een vergelijkbare stijl neergezet. Dus dan weet je wel wat je hier kunt verwachten. In de zomer heeft Alba trouwens een lekker zonnig terras voor de deur. Dus deze spot is de moeite waard om eens te checken.

Bar Bukowski

De horecagroep de 3 Wijzen uit het Oosten hebben de straten van Oost behoorlijk tot leven gebracht de afgelopen jaren. Bar Bukowski is onze favoriet voor lunch en een borrel. Het hoekpand aan de rand van het Oosterpark springt meteen in het oog. In de zomermaanden zit het terras vol en bruist het hier. Ze serveren ontbijt en lunch, in de avonduren slechts bar snacks en grote bellen Gin & Tonic. Aanraders voor de lunch zijn hier de flamküchen, salades en avocado met een gepocheerd eitje op toast.

Ristorante Enoteca Pepenero

Op een steenworp afstand van de Amstel vind je Pepenero. Een echt Italiaans restaurant met een menukaart bomvol klassiekers. Van een mooie vitello tonato tot een heerlijke melanzane alla parmigiana en risotto met truffel. Ook een echte aanrader is Spaghetti met Italiaanse cherry tomaten en verse basilicum, aan tafel geflambeerd met Brandy Vecchia Romagna in een grote parmezaanse kaas.

Restaurants in Amsterdam Oost

Rijsel

In een zijstraat van de Weesperzijde vind je Rijsel. Hier eet je uit de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. Bij Rijsel geen hippe Franse stijl maar pure gerechten zonder opsmuk of no-nonsense eten zoals ze het zelf noemen. Check hier vooral ook de heerlijke kippetjes van de rotisserie.

Wilde Zwijnen

De naam is wat misleidend want hier eet je niet alleen stoere vleesgerechten maar ook mooie visgerechten en vegetarische gerechten. Dit restaurant bestaat inmiddels ruim 10 jaar en is nog steeds erg populair. Ze serveren mooie gerechten voor een prima menuprijs.

Gallizia Bar

Eigentijds Italiaans eet je bij Gallizia Bar in de levendige Javastraat. Start je diner met een mooie selectie antipasti en vervolg daarna met een van de vele pasta’s of risotto. Op de wijnkaart prijken ook alleen maar Italiaanse wijnen. Maar kiezen tussen Barbera, Valpolicella en een mooie Nebbiolo blijkt toch stiekem nog last kiezen. Voor take away is de naastgelegen Gallizia Deli ook een aanrader.

La Vallade

Kneuterig Frans zonder enige opsmuk. Dit restaurant aan de rand van Amsterdam Oost is niet zo heel erg bekend bij het grote publiek en velen houden dit adres graag onder de radar. De chef maakt hier dagelijks een ander menu dus je eet hier wat de pot schaft.

Lees ook: De leukste restaurants in Westerpark, restaurants in de JordaanFranse restaurants of restaurants aan Zuidas.