Morgan en Mees in Amsterdam

Morgan en Mees

Morgan en Mees is een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam West. Hier kom ik graag voor een gezellige lunch, een borrel en soms gewoon voor een kopje koffie of thee. Je kunt dus wel zeggen dat, wat mij betreft, Morgan en Mees op alle momenten van de dag een aanrader is.

Het charmante hoekpand met de grijze markiezen springt meteen in het oog als je over de Nassaukade rijdt. Kan niet missen. Bij binnenkomst loop je direct de kleine bar binnen. Hier is het tijdens borreluur altijd gezellig druk. Het restaurant is fris en stylish ingericht en door de enorme raampartijen aan alle kanten heeft het een prettige open uitstraling.

Morgan en Mees in Amsterdam

Vanaf de eerste lentedagen zit je in de beschutte binnenplaats al lekker op hun verwarmd terras. Op zomerse dagen wordt het terras met bistrosetjes uitgebreid aan de Nassaukade. Dit terras staat dan ook steevast in ons lijstje met tips voor terrassen in Amsterdam.

Ook foodwise zit je hier meer dan prima. Je bestelt hier gerechten zoals avocado on toast, steak tartare of Caesar salad, en ook de Côte de boeuf staat hier standaard op de kaart. Een lekker glas wijn erbij en je hebt hier een top middag of avond.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam

Het restaurant is altijd erg snel volgeboekt, dus reserveren is zeker aan te raden. Direct een tafeltje boeken doe je via deze link.

In de serre van het restaurant kun je met een grote groep terecht. Dit deel leent zich uitstekend voor een verjaardag en het is een leuke locatie voor een babyshower.

En zoek je nog een hotel in Amsterdam West? Ook dan zijn de kamers van dit kleinschalige hotel zeker de moeite waard om te checken.

Morgan en Mees

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6

1052 LC Amsterdam

Lees ook: restaurants in Westerpark, de beste sushi van Amsterdam en terrassen in Amsterdam.