Lekker lunchen op het terras in Amsterdam

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam

Op het terras lunchen in de zon is een van onze favoriete bezigheden in het weekend. Maar waar kun je nu lekker lunchen op het terras in Amsterdam? Mooie terrassen en binnentuinen genoeg in de stad. Maar je moet de adresjes natuurlijk wel even weten. Dit zijn onze favorieten van dit moment:

The Lobby

The Lobby Nesplein en The Lobby Fizeaustraat hebben allebei een lekker terras. Beide restaurants zijn al jaren favoriet en hier komen we dan ook regelmatig. Bestel hier een lekkere salade of de coquilles. Goed glas wijn erbij en je hebt een heerlijke lunch.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
The Lobby Nesplein

Breda

Op een zonnige dag is het toch heerlijk om aan een van de grachten uitgebreid te tafelen? Terwijl de bootjes voorbij varen geniet je bij Breda van een heerlijk 4- of 5-gangenmenu. Chef Sebasitiano Guglielmucci werkte voorheen bij top restaurants als Rijks*, de Posthoorn* en de Bokkendoorns**.  Dus dat belooft wat. Het terras aan de Singel is niet al te groot dus zorg ervoor dat je tijdig een tafeltje hebt gereserveerd.

Lion Noir

De binnentuin van Lion Noir is echt een oase van rust in het drukke centrum. Een maal binnen ontsnap je aan de drukte van Reguliers en kun je hier uren goed toeven. Op het menu een hele keur aan opties. Van een 3-gangen chef’s menu tot a la carte gerechten zoals salade Nicoise en steak tartare. Genoeg opties om uitgebreid te lunchen op het terras.

Terrassen in Amsterdam
Lion Noir

Pllek

We noemden dit terras al als een van de lekkerste terrassen van Amsterdam. Voor een toegankelijk lunch zit je hier ook goed. De hele dag zit je hier in zonnetje en dat strand en uitzicht op het IJ zorgen voor een vleugje vakantiegevoel.

Daalder Streetfood

Het terras van Daalder is fantastisch gelegen aan het water. Het heeft de hele dag zon en sinds ze het hele terras is een nieuw jasje hebben gestoken is het ook nog eens helemaal on trend. Deze zomer bereidt Dennis Huwäe met zijn team een selectie van street food gerechten. Denk aan Molukse Fried Chicken, (smash)burgers en tarte flambée.

Jansz.

Restaurant Jansz. – Rosé Garden

In de intieme rosé garden van het Pulitzer hotel zit je heerlijk beschut. Je geniet hier van de gerechten van restaurant Jansz. Zoals een zomerse pulpo met sinaasappel of de bekende Noordzeekrab op toast. Bestel daarbij een lekker glas Provence rosé en je hebt hier een fijne lunch in het hart van Amsterdam.

Lars Amsterdam

Voor een luxe lunch moet je bij Lars zijn. In de Houthavens zit sinds een aantal jaar dit geweldige fine-dining restaurant van de voormalige sous-chef van Aan de Poel**. In 2022 is Lars bekroond met een Michelinster. Tijdens de lunch serveert Lars een menu vanaf € 60. Op en top genieten met uitzicht op het water.

Buffet van Odette

Deze spot vind je aan de Prinsengracht en is al jaren een top adresje voor de lunch. Met zicht op de grachten is dit een hele leuke plek om te zitten. Het aantal tafeltjes is beperkt, maar je kunt reserveren dus dat is zeker aan te raden.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
Buffet van Odette

Maris Piper

Aan de rand van de drukke Pijp is de gezellige Frans Halsstraat een verademing voor locals die de massa willen ontvluchten. Maris Piper heeft een van de beste terrassen in deze straat om tijdens de lunch te genieten van de Franse keuken.

Morgan en Mees

Hip Amsterdam zit bij dit restaurant in Westerpark op het terras. Je zit hier beschut in de omheinde binnenplaats en als het toch een tikkeltje fris wordt gaan de heaters aan. Aanraders zijn hier avocado on toast, broodje entrecote of de burrata.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
Morgan en Mees

Lees ook: Terrassen in Amsterdam, restaurants in Westerpark of lunchen in Haarlem.