Lekker lunchen op het terras in Amsterdam

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam

Op het terras lunchen in de zon is een van onze favoriete bezigheden in het weekend. Maar waar kun je nu lekker lunchen op het terras in Amsterdam? Mooie terrassen en binnentuinen genoeg in de stad. Maar je moet de adresjes natuurlijk wel even weten. Dit zijn onze favorieten van dit moment:

The Lobby

The Lobby Nesplein en The Lobby Fizeaustraat hebben allebei een lekker terras. Beide restaurants zijn al jaren favoriet en hier komen we dan ook regelmatig. Bestel hier een lekkere salade of de coquilles. Goed glas wijn erbij en je hebt een heerlijke lunch.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
The Lobby Nesplein

Breda

Op een zonnige dag is het toch heerlijk om aan een van de grachten uitgebreid te tafelen? Terwijl de bootjes voorbij varen geniet je bij Breda van een heerlijk 4- of 5-gangenmenu. Goed glas wijn erbij je middag kan hier vast niet meer stuk. Het terras aan de Singel is niet al te groot dus zorg ervoor dat je tijdig een tafeltje hebt gereserveerd.

Lion Noir

De binnentuin van Lion Noir is echt een oase van rust in het drukke centrum. Een maal binnen ontsnap je aan de drukte van Reguliers en kun je hier uren goed toeven. Op het menu een hele keur aan opties. Van salades en truffelrisotto tot oesters en kaviaar. Ale opties die je nodig hebt om uitgebreid te lunchen op het terras.

Terrassen in Amsterdam
Lion Noir

Pllek

We noemden dit terras al als een van de lekkerste terrassen van Amsterdam. Voor een toegankelijk lunch zit je hier ook goed. De hele dag zit je hier in zonnetje en dat strand en uitzicht op het IJ zorgen voor een vleugje vakantiegevoel.

Madame Cyclette

Voor een gezonde lunch moet je bij deze dame zijn aan het Stadionplein. Op de kaart vind je namelijk veel healthy vegetarische en vegan opties. Op het ruime terras kun je altijd wel een lekker plekje vinden.

Madame Cyclette
Madame Cyclette

Edel by Dennis

Het terras van Edel is fantastisch gelegen aan het water. Het heeft de hele dag zon en sinds ze het hele terras is een nieuw jasje hebben gestoken is het ook nog eens helemaal on trend. Over de gerechten van Dennis Huwäe niets dan lof dus ja, wat wil je nog meer?

Vondelpark3

In het Vondelpark kun je niet om dit statige pand heen waar Vondelpark3 huisvest. Ook wel de huiskamer van het park genoemd. Op het terras kun reserveren dus je hebt gegarandeerd een tafeltje. Altijd fijn! Op het all-day menu vind je salades, poke bowl of gamba’s van de Josper.

Café restaurant Stork

Met het pontje richting Noord geeft op een zonnige dag al snel een klein beetje vakantiegevoel. Op het terras van Stork lunch je met weids uitzicht over het IJ. Bestel bij dit visrestaurant een mooi Stork’s Plateau Fruits de Mer, oesters, pasta vongole, een zeetong of hele kreeft.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
Stork

Lars Amsterdam

Voor een luxe lunch moet je bij Lars zijn. In de Houthavens zit sinds drie jaar dit geweldige fine-dining restaurant van de voormalige sous-chef van Aan de Poel**. Tijdens de lunch serveert Lars een 3-gangenmenu  voor € 40 en het vegetarische 3-gangenmenu voor € 35.

Buffet van Odette

Deze spot vind je aan de Prinsengracht en is al jaren een top adresje voor de lunch. Met zicht op de grachten is dit een hele leuke plek om te zitten. Het aantal tafeltjes is beperkt maar je kunt reserveren dus reserveren is aan te raden.

Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto-style menu
Vondelpark3

Envy

Het terras is heeft maar een paar tafeltjes aan de Prinsengracht maar als je er een weet te bemachtigen zit je hier lekker in het zonnetje met geweldig zicht op de gracht. Een 2-gangen lunchmenu bestel je hier voor € 27.50. Envy is voor lunch geopend van vrijdag t/m zondag.

Maris Piper

Aan de rand van de drukke Pijp is de gezellige Frans Halsstraat een verademing voor locals die de massa wil ontvluchten. Maris Piper heeft het beste terras in deze straat om tijdens de lunch te genieten van de Franse keuken. Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer bereiden in deze brasserie gerechten als gebrande langoustine carpaccio en zwezerik met morilles en doperwten.

Morgan en Mees

Hip Amsterdam zit bij dit restaurant in Westerpark op het terras. Je zit hier beschut in de omheinde binnenplaats en als het toch een tikkeltje fris wordt gaan de heaters aan. Aanraders zijn hier avocado on toast, broodje entrecote of de burrata.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
Morgan en Mees

Lees ook: Terrassen in Amsterdam, restaurants in Westerpark of lunchen in Haarlem.