Marimar Estate. Top wijnen uit Sonoma Californië

Marimar Estate. Top wijnen uit Sonoma Californië

Afgelopen week was ik aanwezig bij een proeverij en lunch van het prestigieuze wijnhuis Marimar Estate. We waren te gast bij Michelinsterrestaurant Coulisse, waar Marimar Torres, oprichtster van Marimar Estate, aanwezig was om ons het mooie verhaal over de oorsprong van deze biologisch- en duurzaam geproduceerde wijnen te vertellen.

De wijnen van de familie Torres zijn in Sonoma Californië koploper in het verbouwen van duurzame en biologische wijnen en hun motto is dan ook: ‘Hoe beter we voor de aarde zorgen, hoe beter onze wijnen zijn’.

Marimar Estate. Top wijnen uit Sonoma Californië
Credits: Wesleyolland

In Sonoma Californië wordt voornamelijk Chardonnay en Pinot Noir verbouwd. Deze vinden we dan ook terug bij Marimar Estate. Daarnaast is het dan ook erg leuk dat de Spaanse druivenrassen Albariño en Godello, die Marimar in respectievelijk 2004 en 2017 vanuit Spanje meenam naar Californië, het in Sonoma zo goed doen. Met top wijnen als resultaat. En deze proefden we dan ook tijdens de proeverij. Te beginnen met  een heerlijke Albariño 2020, die perfect gedronken kan worden als aperitief en bv bij oesters. Gevolgd door de Godello 2021, die we ook tijdens de lunch uitgebreid proeven bij een heerlijke tartaar van koolrabi met amandel en kamille.

Marimar Estate. Top wijnen uit Sonoma Californië

De verrassende Godello proeven we hierna ook nog even door bij de zeeduivel met saffraan en pijnboompitten. We komen tot de constatering dat deze wijn het gerechtje echt omhoog lift. Daarnaast proeven we bij de zeeduivel La Masia Chardonnay 2021. Deze wijn geeft een hele andere dimensie aan dit gerecht en maskeert (naar ons idee) de mooie smaken een klein beetje. Een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk, maar zo zie je wat de verschillende wijnen doen met de beleving van een gerecht. We waren overigens erg in onze nopjes met de hout gelagerde Chardonnay. Hij is weelderig, romig en rond. De verfijnde houttonen zijn mooi in balans met het rijpe fruit. Geweldige structuur en concentratie met een lange harmonieuze afdronk. Mooie wijn!

Marimar Estate. Top wijnen uit Sonoma Californië

Tot slot proeven we bij gegrilde Anjou duif met ushi kuri, pompoen en savooiekool La Masia Pinot Noir 2019. Voor deze wijn worden de druiven met de hand geoogst en geselecteerd. Na het fermenteren in stalen tanks wordt de wijn in vaten van Frans gelagerd. Deze krachtige wijn heeft de herkenbare tonen van rood fruit met een beetje vanille en kruidigheid.

Mooie wijnen dus van Marimar Estate, je kunt deze wijnen o.a. bij Perfecte wijn en Bovino bestellen voor thuis.

Lees ook: Restaurants in Amsterdam Oost of Restaurants in Amsterdam West.