Restaurant Fred ** in Rotterdam

Michelinsterren Restaurant Fred in Rotterdam heeft een nieuwe locatie! Aan de Boompjes, met uitzicht op de Nieuwe Maas kun je nu lunchen en dineren bij het gloednieuwe twee Michelinsterrenrestaurant.

Het stijlvolle interieur (SMEELE Design) is uitnodigend door de lichte en open opstelling waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten, notenhout en een vleugje blauw. Een echte eyecatcher is de kaas boutique die je meteen bij binnenkomst al ziet. Dit is dus een verleidelijke klimaatkamer vol heerlijkheden.

Restaurant Fred in Rotterdam
Foto credits: Tony Perez

Tijdens de openingsavond worden we in de watten gelegd met een geweldig 5-gangenmenu. We starten met een verfijnd voorgerecht van foie, rauwe coquille en Périgord truffel. Een ware traktatie.

Restaurant Fred in Rotterdam

We vervolgen met een kingkrab met pompoen en daarbovenop een royale portie kaviaar. Dit is gerecht écht subliem! Hiervoor stap je dus in de auto en rij je naar Rotterdam.

Restaurant Fred** in Rotterdam

De bijzondere smaken volgen elkaar snel op. Een diner Fred is dan ook een feestje voor je smaakpapillen. Deze worden continue geprikkeld en verrast.

Na de tarbot met ossenworst vervolgen we met het hoofdgerecht. Ook deze gang gooit hoge ogen bij mij aan tafel. Fred serveert namelijk een botermalse A4 Wagyu beef met een krachtige jus, uiencompote en daarnaast nog een overheerlijke dashi bouillon. Dit is op en top genieten! Sommelier Axel Rosier schenkt hierbij een Rioja Reserva van Sierra Cantabria. Een mooie robijnrode wijn met veel tonen van rood fruit met een vleugje vanille.

Restaurant Fred in Rotterdam

Tot slot natuurlijk het dessert. We proeven witte chocolade met topinamboer en appel. Een fijne zoete afsluiter. Voor de liefhebbers is een kaasplateau uit de kaas boutique natuurlijk ook must.

We waren helemaal in onze nopjes met het mooie diner en de ongedwongen gezellige avond. Deze ervaring heeft mijn verwachting eerlijk gezegd wel overtroffen en het maakt absoluut nieuwsgierig naar de toekomst. Een bezoek aan dit nieuwe restaurant is wat mij betreft dus een dikke aanrader. Verwen jezelf en boek hier meteen een tafel. Een 3-gangen lunchmenu is 79,- en het uitgebreide menu Inspiration 179,-.

Restaurant Fred

Boompjes 41

3011 XB Rotterdam

Lees ook: brunchen in Rotterdam, wijnbars in Rotterdam of de beste sushi van Rotterdam.