Lunchen bij Gallery61 in het centrum van Den Haag

Lunchen bij Gallery61 in het centrum van Den Haag

Zoek je een leuk restaurant om te lunchen in Den Haag? Dan is Gallery61 een goede tip. Het restaurant is gelegen in de prachtige Passage, dit is een van de oudste panden van Den Haag. Het ligt om de hoek van het Binnenhof en dus midden in het centrum van de stad. Een ideale locatie voor een dagje shoppen of om de bezienswaardigheden van de Hofstad te bekijken.

Te midden van deze indrukwekkende Passage is het kleurrijke restaurant gevestigd. Gallery61 heeft binnen knusse banken en zitjes met een bonte collectie kunstwerken en prints aan de muur. In de iconische overdekte galerij hebben ze een ruim terras waar je het hele jaar door lekker (verwarmd) zit. Het all-day restaurant nodigt uit voor een lunch, kopje koffie, borrel en natuurlijk diner.

Lunchen bij Gallery61 in het centrum van Den Haag

Lekker Lokaal lunchen

De Internationale menukaart zit vol met Haagse Ingrediënten. Gallery61 werkt namelijk graag samen met lokale leveranciers. En daar heeft Den Haag meer dan genoeg goede adressen voor. Zo wordt het brood geleverd door Meneer Leffers Zuurdesembrood, het vlees is van Piet v/d Berg, komen de kazen van Ed Boele, taart van (bijna buurman) Dudok en de frietjes van de Frietboutique.

Lunchen bij Gallery61 in het centrum van Den Haag

Tijdens onze lunch genoten we van een klassieke club sandwich met gegrilde kip, tomaten, eitje spek en natuurlijk chips. Dit blijft een van mijn favoriete lunchgerechten. Daarnaast bestelden we een sandwich met zuurdesembrood van Meneer Leffers belegd met romige burrata, pesto, gegrilde aubergine en courgette met balsamico stroop. Erg lekker!

Lunchen bij Gallery61 in het centrum van Den Haag

Wij waren er dit keer voor de lunch, maar ook voor de borrel of het diner heeft een restaurant een uitgebreide kaart. Zo kun je in de avond b.v. kiezen voor een tonijn tartaar, filet mignon, gegrilde octopus of champignon risotto.

Fotocredits: De Passage

De Passage

De Passage is een historische winkelgalerij met grote glazen koepels, marmeren vloeren en imposante gevels. Je vindt hier winkels zoals de Apple Store, Nespresso, Gerry Weber, Douglas, Yellow Corner en We are Labels. Gallery61 vind je in het midden van de gallerij en is verbonden aan het Novotel.

Novotel – Gallery61

Passage 61

2511 AC Den Haag

Lees ook: lunchen in Den Haag, borrelen in Den Haag of koffie drinken in Den Haag.