Koffiespots in Amsterdam

Koffie

Koffie. Menig mens begint de dag ermee. Want zeg nou zelf, wat is er nou lekkerder dan ’s ochtend je deur uitlopen en bij een goede koffiezaak je favoriete koffie halen om je dag mee te starten?
Het aanbod is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, dus hoog tijd voor een lijstje met fijne koffiespots in Amsterdam!

Wakuli
Een kleurrijke koffiezaak met een duurzame missie; betere relaties met de koffieboeren, betere koffie, een goede prijs en investeren in de planeet. 
En of de koffie lekker is! Op steeds meer plekken in Amsterdam duikt deze zaak op. Als echte kenner kun je kiezen welke bonen je wilt, die afkomstig zijn uit diverse delen van de wereld met elk een andere smaak en aroma. 
De shops zijn modern, kleurrijk en staan vol producten die je kunt kopen om thuis ook lekkere koffie te kunnen drinken. Daarnaast hebben ze ook lekkere zoetigheden die je er prima bij kunt nemen!

RumBaba Amsterdam

Rum baba Coffee Roasters
Een van onze favoriete koffiespots in de stad. Hoewel ze twee locaties hebben, komen wij met regelmaat op de Elandsgracht. Een goed startpunt voor een wandeling door het Amsterdamse centrum waar je je cafeïne kick kunt halen, Rum Baba Coffee Roasters. Met bonen vanuit El Salvador tot Ethiopië en natuurlijk Brazilië. 
Ook hier kun je bonen meenemen voor thuis, maar hier even zitten is eigenlijk nog leuker. De koffie krijg je in de leuke keramieke kopjes en zo kun je rustig van je koffiemomentje genieten terwijl je het leven op de Elandsgracht aan je voorbij ziet gaan. 

Badeta Koffie

Badeta 
‘Van boon tot bakkie.’ Deze fijne koffiezaak zit een beetje verstopt tussen de winkels, maar als je ‘m eenmaal hebt gevonden kom je zeker terug. Met goed getrainde barista’s die je favoriete koffietje voor je maken. Veel klanten komen dan ook vaak terug en dat zorgt voor een gezellig sfeertje in de zaak. De oprichters gaan met regelmaat naar de bestemmingen waar ze hun bonen vandaan halen en die liefde proef je terug in de koffie.

De Espressofabriek
Een branderij en fijne koffiebar waar de buurt samenkomt. Of je nu alleen bent, met het gezin of een vriend of vriendin, de Espressofabriek is er voor jou en daarmee is het een fijne koffiespot in Amsterdam. Door de stad vind je verschillende locaties, maar wij komen graag in de zaak in het Westerpark om lekker te zitten na een wandeling door het park. Of, met mooi weer, koffie te halen om mee te nemen.
De mensen zijn hier vriendelijk en er hangt een ongedwongen sfeer. Perfect voor een zondagochtend bijvoorbeeld.

Koffiespots in Amsterdam

Café Baskèts
Baskèts kennen we natuurlijk al van naam. Je kunt er de hipste kleding kopen van diverse merken. Maar, Baskèts breidt uit en zo ontstond Café Baskèts, waar koffie en kleding samenkomen. Naast kleding, kun je hier dus een lekker kopje koffie krijgen, maar ook kleine interieur items zoals limited edition koffie kopjes. Kleding, koffie, servies én broodjes, in alle elementen zie je het oog voor design terug!

Clay Coffee
Zoals de naam als zegt, koffie en klei! Naast dat dit een mooie koffie speciaalzaak is, is het ook een studio waar je verschillende keramiekworkshops kunt volgen. Hoe leuk is dat! Dan drink je binnenkort gewoon je koffie uit je zelf ontworpen én gemaakte koffiekopjes!
En die koffie, die kun je hier ook gewoon kopen. Want je wilt natuurlijk wel goede koffie in je eigen gemaakte kopjes.

LOT61

LOT61
Uitgegroeid tot een van de bekendste koffiebranderijen in de stad, LOT61. Deze Australische mannen hebben binnen no time hun stempel gedrukt op de Amsterdamse koffiecultuur. De zorgvuldig geselecteerde koffiebonen komen uit diverse werelddelen en worden voor verschillende koffiesoorten gebruikt. De machines in de cafés staan altijd vakkundig afgesteld en het personeel is altijd vriendelijk en vertelt graag over het product. Check ook hun nieuwe flagshipstore bij Amsterdam Centraal Station maar eens.
Je kunt hier een breed arsenaal aan benodigdheden kopen voor wanneer je thuis als barista aan de gang wilt. Van bonen tot accessoires. Maar je kunt natuurlijk ook terecht in de gezellige zaakjes voor je cafeïne shot. En als je er dan toch bent, ze hebben ook heerlijke zoetigheden, dus sla die zeker niet over!
Geen LOT61 zaak in de buurt? Geen paniek, want ze verkopen hun koffie aan vele zaken in de stad.

Uncommon
Inmiddels ook een bekende koffiezaak, Uncommon. Deze kon dan ook niet ontbreken tussen de koffiespots in Amsterdam. Het café voelt wat Scandinavisch aan en ook hier voel je de liefde voor keramiek. De koffie verandert met het seizoen. Zoals alle producten eigenlijk. Met zowel de bonen als de roost methoden wordt met regelmaat gevarieërd. Zo kun je altijd blijven terugkomen en wordt je met regelmaat verrast!

Yusu
Een fijn adresje voor een goed gezet, bakje koffie; Yusu. Met bonen uit Kenia, Colombia en Ethiopië om er maar een paar te noemen. Een plek waar er altijd wel wat Amsterdamse reuring is en je heerlijke lekkernijen kunt krijgen.
Inmiddels heeft het hippe café zich ook gestort op merchandise en kun je er je garderobe aanvullen.
Bij Yusu is iedereen welkom en ze proberen er dan ook actief aan bij te dragen om een dergelijke sfeer te creëren. Een artistieke plek met ruimte voor alle soorten creativiteit. Maar vooral een fijne plek om lekker even een koffietje te drinken op de bank of een tijdschrift te lezen met een romige matcha latte.

White Label
Een koffiebranderij met diverse adressen in de stad. Onze go to plek is in Amsterdam West. Een ruime zaak met een efficiënte indeling met rustige, lichte uitstraling. Ook de planten dragen hieraan bij.
Koffie wordt hier standaard met dubbel shot gezet, dus het is de ultieme plek voor je cafeïne hit.
Gewoon een fijne zaak om lekker te zitten kletsen, een boek te lezen of een koffietje af te halen.

Cafecito
In korte tijd flink gegroeid in Amsterdam; Cafecito. Een branderij en espressobar waar er wordt gelet op de finesse van koffie. Je kunt hier ook cold crew en filter koffie krijgen, die met aandacht is gezet. Voor de levensgenieter die de dag goed wil beginnen.
Minstens net zoveel aandacht zit in het interieur. Minimalistisch ingericht, waardoor het een prettige, ruimtelijke sfeer brengt.