De leukste terrassen in Amsterdam

Lunchen bij Pllek in Amsterdam Noord

De zon laat zich zien dus we kunnen het terras weer op! Dus reserveer alvast een tafeltje op een top terras in Amsterdam en hup naar buiten om vitamine D te pakken. De leukste, nieuwste en gouwe ouwe terrassen in Amsterdam zetten we voor je op een rijtje:

Waterkant

De hele dag zit je hier lekker in het zonnetje met zicht op het water. Want niets is Amsterdamser dan borrelen aan de grachten. En hier is altijd reuring. Dit is echt nog steeds een van de populairste terrassen in Amsterdam!

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Waterkant

Pllek

De plek in Amsterdam Noord om vanaf de eerste lentedag tot aan de laatste herfstzon op het terras te zitten dat is Pllek. Het immens populaire stadsstrand is een heerlijke relaxte uitvalsbasis voor een zonnige dag. Hier heb je een klein beetje vakantiegevoel in je eigen stad. Vanaf het moment dat je het pontje op stapt om hier naartoe te varen waan je je al in een andere wereld.

Ook deze zomer zitten filmliefhebbers nog net wat lekkerder op het stadsstrand bij Pllek. Films with a View is namelijk terug. De hele zomer lang kijk je op dinsdagavond films vanaf je strandstoel. Popcorn in de hand, voeten in het zand. Pllek drukt een half uur na zonsondergang op play. Koptelefoons voor de film zijn vanaf 1,5 uur van tevoren voor €9 op te halen. Op = op.

Terrassen in Amsterdam

Daalder Streetfood

Ongedwongen op het terras zitten maar ook écht goed eten en drinken? Dat kan voortaan gewoon bij Daalder in West. Het team van Daalder houdt namelijk van nieuwe dingen proberen. En dit jaar laten ze een heel andere kant van het sterrenteam zien – op het terras! Daar aan water in West staat het menu vol met creatief streetfood. Dennis’ Molukse Fried Chicken, (smash)burgers en tarte flambée.

Dit zegt de chef er zelf over: ‘Sommige dingen kan ik echt elke dag eten. Bij Daalder Streetfood wilde ik van die gerechten een gruwelijke lekker versie maken. Of een totaal nieuwe versie. Toen ik op meerdere plekken Korean Fried Chicken ging proeven, kreeg ik dus ook direct inspiratie voor een Indonesische versie. We koken de saus van Opor Ayam compleet in zodat hij perfect aan de krokante kip plakt.’ Heb je geen zin in een doorsnee biertje of rosé? Bij dit streetfood kun je dus ook pareltjes uit de wijnkelder van Daalder bestellen.

De leukste terrassen in Amsterdam

Café Garcon

Amsterdam Zuid is een nieuwe spot rijker met Café Garcon. Je vind dit kleine Franse restaurant met een gezellig terras aan het pleintje bij de Johannes Verhulstraat. Dit is een leuk adres om tijdens je shoppingspree in de Cornelis Schuytstraat even te lunchen of te borrelen.

Terrassen in Amsterdam

Alba

In Amsterdam Oost is Alba een van de adressen waar je de hele middag tot het begin van de avond lekker op het terras kunt zitten. Ik zou hier trouwens ook meteen blijven zitten voor een hapje. Ze schenken hier vooral natuurwijn en lekkere bites. Lees hier meer over mijn bezoek aan Alba.

The Unbound Amsterdam

Midden in het groen, aan de rand van de stad ligt The Unbound Amsterdam. Hier kun je in alle rust en met lekker veel ruimte om je heen terrashangen. Je hebt hier zo’n beetje de hele dag zon dus start met een kopje koffie, bezoek de naastgelegen Tuinen van West en ga daarna weer lekker lunchen of borrelen bij The Unbound. Ultiem onthaasten, maar dan gewoon in Amsterdam. Blijven overnachten kan natuurlijk ook in een van de toffe cabins.

The Unbound Amsterdam. Luxe overnachten in de natuur
The Unbound

Serre

Het terras van Hotel Okura Amsterdam is echt een hidden gem. Maar wat zit je hier fijn! Heerlijk rustig met zicht op de tuin en de gracht. Voor een lunch of diner (Bib Gourmand) in de zomerse avondzon is dit een uitstekend terras. Een tafel reserveren kan hier.

Wijmpje Beukers

Wijmpjes Wondertuin is weer geopend! Zoals ze het zelf zeggen: “Wij halen gewoon Ibiza naar Amsterdam!”. Dus kom lekker aanwaaien voor een lunch of drankje, op een van de gezelligste terrassen van De Pijp. Reserveren is hier niet mogelijk.

De leukste Corona-proof terrassen in Amsterdam 2020

Marie in hotel de L’Europe

De sfeer van de Franse Riviera is een klein beetje bereikbaarder geworden door de komst van Marie. Een paar jaar geleden heeft dit iconische terras van hotel De L’Europe een complete re-styling ondergaan en ziet er op en top uit. De perfecte spot voor oesters en een koel glas Sancerre.

Bar Kantoor

Dit terras vind je in het Westerpark. Een ruim opgezet terras met gezellige groene stoelen. Helemaal een met de natuur. Op de kaart tref je vooral biologische producten. Dat geldt niet alleen voor het eten maar ook de frisdranken, biertjes en wijntjes. Een tafel reserveren doe je via deze link.

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Dit is dé guide met de leukste adressen aan de Nederlandse kust!

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Hangar

Aan ruimte geen gebrek in Amsterdam-Noord. Op het ruime terras heb je al snel een fijn tafeltje met uitzicht op het IJ. Zoals de meeste terrassen aan deze kant van het water heb je bijna de hele dag zon.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Hangar

Karavaan

Aan het Kwakersplein in Amsterdam West is Karavaan geopend. Een gezellige all day zaak met een killer terras. Hier zit je goed vanaf het eerste koffietje in de ochtend tot aan een gezellige borrel aan het begin van de avond. Op welk moment je hier ook bent, het is er altijd volle bak.

De leukste terrassen van Amsterdam 2020
Bar Kantoor

Het Paardje

Een absolute classic in De Pijp. Op het levendige terras kun je heerlijk mensen kijken want er is altijd volop reuring rondom het Gerard Douplein.

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Morgan en Mees

Morgan en Mees

Vanaf de eerste zonnestralen is het hier gezellig op het semi overdekte terras. Een hele leuke spot voor lunch, borrel en diner.

Dit zijn onze favoriete terrassen in Amsterdam. Staat jouw favo plek er niet bij? Tip ons dan via info@thecitizen.nl

Check voor meer zomerse tips mijn boek Aan de Kust. Dit is dé guide met de leukste adressen aan de Nederlandse kust!

Voor tips in Amsterdam check dan: Lekker lunchen op het terras in Amsterdamrestaurants in Westerpark, restaurants in de Jordaan en restaurants in Amsterdam Oost.