YanYan Amsterdam

YanYan Amsterdam

Bij YanYan eet je vers gemaakte dumplings. Met de hand bereid volgens Chinese traditie, maar met lokale producten. Een gezonde maaltijd en ook nog eens heel lekker!

Dumplings, je kunt ons ervoor wakker maken. Dit is zo’n gerecht wat altijd goed is. Op een regenachtige dag als verwarmende maaltijd, als zomers bijgerecht tijdens een diner in de tuin, of gewoon bij de borrel!
Wellicht heb je YanYan al voorbij zien komen in onze Nieuwe restaurants in Amsterdam lijst, want we hadden ‘m al op het oog. Op de Rijnstraat in Amsterdam is de eerste zaak geopend. Bij binnenkomst waan je je meteen in rustige, Aziatische sferen en wordt je vriendelijk verwelkomt.

YanYan Rijnstraat


‘Nǐ chīle mǎ?’ betekent ‘Heb je al gegeten?’ in China en duidt eigenlijk op de vraag hoe het met je gaat. Eten verbindt. En vanuit die gedachten is YanYan ontstaan, waar je verse jiaozi dumplings eet.
Je kunt hier rustig aan tafel eten, maar je kunt ook afhalen. Wij deden het laatste en namen een mix aan gerechten mee, zowel gestoomd als gebakken. Je kunt kiezen uit varkensvlees, kip, of vega met shiitake en tofu.
We begonnen met een soepje. De poached eggdrop soep met zeewier. Vega en super gezond!
De doos gestoomde dumplings telde maar liefst acht stuks met een kleine side salade erbij. De handgemaakte dumplings hebben een goede bite van buiten én van binnen. Waardoor je de structuur en de smaken van de verschillende ingrediënten goed proeft. Dat is niet altijd zo en je proeft dus echt dat ze met de hand gemaakt zijn.

Dumplings Amsterdam


Ook aten we de signature dish van YanYan, de Hangover Eggs Dumpling. Pangebakken dumplings met soja gezouten eigeel, op gestoomde zwarte rijst met huisgemaakte chili olie. Een bom aan smaken met een pittige kick! Een lekker gerecht met een goede bite van zowel de dumplings als de rijst die ook qua smaak goed samengaan.
Daarnaast aten we een salade van groenten en knapperige noedels met sesamdressing. Super smaakvol en een fijne, frisse tegenhanger.

YanYan Amsterdam


Uiteraard, hebben we ook een toetje meegenomen. Je kunt hier ook mochi krijgen, zowel bevroren als een mochi soep! Maar wij gingen dit keer voor de ‘St. Anny’s paper cup’, oftewel fluffy sponscake. En met fluffy bedoelen we ook écht fluffy. Echt een super zachte, luchtige én smaakvolle cake die je ook nog eens in romige gecondenseerde melk kunt dopen. Volgende keer nemen we er hier twee van mee.

Je vindt YanYan op de Rijnstraat in Amsterdam, maar binnenkort opent de tweede zaak al in de Jordaan! Kies de locatie die het dichtstbij is, want de dumplings zijn het lekkerst als ze nog warm zijn!
Bestel ze hier!

Lees ook: De leukste terrassen in Amsterdam en Sushi Noord: De beste take-away sushi van Amsterdam Noord