Novi in Amsterdam Oost

Restaurant Novi in Amsterdam Oost

Bij Novi in Amsterdam Oost kun je lekker Italiaans eten voor een schappelijke prijs. Onlangs gingen wij langs het nieuwe huiskamer restaurant op de Middenweg in Amsterdam Oost. Een mooie, ruime zaak met lekkere Italiaanse gerechten, fijne wijnen en vrolijke bediening.

Misschien heb je Novi al voorbij zien komen in onze Nieuwe restaurants 2024 lijst. Een gezellig nieuw buurtrestaurant waar je een heerlijk kunt eten in Amsterdam Oost voor een gangbare prijs.
De Italiaan oogt hip en is heel ruim, waardoor er genoeg ruimte is tussen de tafels. Ideaal voor een gezellig diner om eens goed bij te kletsen!

Restaurant Novi in Amsterdam Oost


De kaart biedt een diversiteit aan gerechten, zonder teveel opties te geven. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd, maar is er toch voor ieder wat wils!
We kregen direct al een bordje met huisgemaakte focaccia met een fijne olie. Zo zit je direct in Italiaanse sferen.

We bestelden twee antipasti, de porchetta tonato, met langzaam gegaarde porchetta en de klassieke tonijnmayonaise, kappertjes en pistache. Een lekker gerecht en het vlees was mooi zacht.
Daarnaast gingen we voor de polpo e patate, met gegrilde octopus, krokante aardappel en prei. Wederom super smaakvol, de octopus was goed gegaard en de aardappel zorgde voor een lekkere bite.

Restaurant Novi in Amsterdam Oost

En naast dat het goed smaakte, zag het er ook nog eens prachtig uit! Het oog wil tenslotte ook wat…
Als primi kregen we de cacio e pepe. Een pasta die op steeds meer Italiaanse kaarten in Amsterdam verschijnt. Novi heeft dan ook een eigen twist eraan gegeven. Ze serveren de pasta met een bisque en Hollandse garnaal, wat het gerecht een kick geeft aan smaak.

Cacio e Pepe Novi


Voor de secondi trokken we deze lijn door en bestelden we de dorade van de grill. Lekker met citroen en wat kruiden op de grill en afgemaakt in de oven. Simple does it. Een heerlijke zachte vis en een fijne lichte tegenhanger voor de pasta!
We dronken er een Chardonnay bij, niet al te zwaar, maar complimentief aan de de vis.

Een dessert kan natuurlijk niet uitblijven in de Italiaanse keuken! En wat is er nou Italiaanser dan tiramisu?! Anders dan normaal, maken ze de tiramisu bij bestelling op met de diverse ingrediënten. Hierdoor is de bodem extra crunchy en de crème extra creamy!

Tiramisu Novi


We sloten de avond af met een cocktail en maakte nog een praatje met de vriendelijke bediening die ons meermaals heeft voorzien van advies over de gerechten, wijnen en zelfs de cocktails!
Je kunt de hele dag bij Novi terecht, dus ga ook zeker langs als je lekker wil lunchen in Amsterdam Oost.
Ook voor evenementen kun je hier terecht, ze hebben beneden namelijk een aparte ruimte daarvoor.

Je kunt de hele week bij Novi in Amsterdam Oost eten en reserveren doe je hier!

Lees ook: Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord, De mooiste hotels in Puglia en Lokaal Amsterdams eten bij Café Cress in Noord.