Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark

Bacco Ristorante & Vinera vind je in Westerpark. Een Italiaans buurtrestaurant zonder al te veel pretenties maar met lekker eten en vooral hele fijne wijnen. Een stijl die het goed doet in dit deel van de stad want op een steenworp afstand liggen Primi en Bella Storia waar het ook altijd druk is.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in WesterparkEigenaresse Daniela is een echte Italiaanse met een flinke dosis pit. Vol energie vertelt ze over haar restaurant en haar motivatie om Bacco een paar jaar geleden te openen. Of je nu komt dineren of alleen een glas wijn komt drinken. Ze heeft altijd iets moois voor je klaar staan.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark

Terwijl we met een glas Terresinis Vernaccia di Oristano uit Sardinië op het terras zitten horen we de chef in de keuken. Een van onze voorgerechten is de carpaccio die op dat moment wordt platgeslagen. Met flink geweld kunnen we wel zeggen. Hij is dus super vers en met de handgesneden. Deze Australische Black Angus wordt geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, kerstomaatjes en paddenstoelen. Het andere voorgerecht is de Vitello Tonato. Dungesneden kalfsvlees met tonijn, mayonaise, kappertjes en ansjovis. Erg lekker vlees maar naar mijn smaak is de chef te royaal geweest met de mayonaise en dat maakt het geheel wat zwaar.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in WesterparkDe wijnen zijn overigens voortreffelijk die we proeven. Bij mijn hoofgerecht neem ik een glas Barbera. Een wijn die ik nog meer ben gaan waarderen na mijn reis door Piemonte twee jaar geleden. Bij Bacco drink je deze van het huis Cantina Luigi Einaudi.

Onze hoofdgerechten zijn erg goed. Ik neem tagliatelle in een saus van witte truffel met daaroverheen royaal geschaafde verse truffel. Heerlijk! Mijn tafelgenote heeft een smaakvolle pasta van de dag met mosselen en inktvisringen.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark

Gedurende de avond zien we opvallend veel Italianen in het restaurant. Een goed teken want die houden van goede kwaliteit, betaalbare gerechten en laagdrempeligheid. Ik zet Bacco vanaf nu ook op mijn favorieten lijstje in Westerpark. Vooral voor de wijnen kom ik heel graag terug!

Bacco – Ristorante & Vineria

Fannius Scholtenstraat 26

Amsterdam

Lees ook: restaurants in Westerpark, restaurants in De Jordaan of de review over Vincenzo’s Osteria in Den Haag.