Het nieuwe Pacific in Westerpark

Het nieuwe Pacific in Westerpark

Het is bijna zo ver! Begin mei opent de vernieuwde Pacific haar deuren.

Sinds vorig jaar juli is het voormalige Pacific Parc overgenomen door het succesvolle ondernemers trio “Drie Wijzen uit Oost” en het team achter Waterkant. Tijdens de overname gaven de eigenaren nog te kennen Pacific zoveel mogelijk beide het oude te laten.

Toch heeft het niet lang geduurd voordat zij van inzicht veranderden. Het teruglopende aantal bezoekers, heeft hen teruggebracht naar de tekentafel om opnieuw te beginnen. Conclusie, Pacific voelt gedateerd aan. Ondanks alle liefde die door de huidige eigenaren, maar ook voormalige eigenaren ingestoken zijn, is de ontwikkeling van het Westergasterrein harder gegaan dan die van Pacific. De hoogste tijd dus om dit in te halen en dat doen ze niet met halve maatregelen.

Niet alleen wordt het interieur in een nieuw jasje gestoken, maar ook de programmering en de culinaire invulling gaan volledig op de schop. Ontwerpbureau Wink, beter bekend van Festivals als Bungalup en Valtifest neemt het interieur voor hun rekening. Een keuze, die bijna garant staat voor een ontspannen vibe, maar met een mooi industrieel, rauw randje.

Het nieuwe Pacific in WesterparkOok kan je er straks de hele dag terecht voor goed eten. Chef Milas van der Plaats (Vuurtoreneiland) en Sous-Chef Robbert-Hein van Oppenraaij zullen hier hun eigen saus aan meegeven. Gezien het CV van beide Chefs belooft dit wat! Met de reeds aangevangen lente op zak, zie ik ons straks al zitten voor een lekkere lunch, borrel of uitgebreid diner. En kan je hier straks weer door tot in de late uurtjes.

Waar eerder vooral het nachtleven werd geroemd, wordt dit nu een locatie voor de gehele dag. De programmering krijgt een opfrisbeurt en veranderd van Punk en Rock-n-roll naar een meer Soulfull genre; Jazz, funk, hiphop, disco en soul.

Minder live bands, minder gefocust op kwantiteit. Maar alleen optredens van die pareltjes die zich er echt voor lenen.

Hoe dit allemaal samenkomt dat laat nog heel even op zich wachten. Wij kunnen in elk geval niet wachten om Pacific 2.0 uit te proberen!

Pacific

Poloncaeukade 23

1014 DA Amsterdam

Check tot de opening deze andere leuke restaurants in Westerpark of de terrassen in Amsterdam.