Terrassen in Amsterdam

Met het goede weer in aan tocht is het de hoogste tijd om onze favoriete terrassen in Amsterdam te delen. Hier onze tips waar je komend weekend kunt neerstrijken voor een borrel of een lunch.

Lion Noir
Verscholen achter de bloemenmarkt zou je niet zo’n fijn terras verwachten. Toch is niets minder waar. Gelegen aan de achterkant van de Reguliers is het hier heerlijk rustig genieten van lunch, diner of lekker cocktails met bites in de mooie binnentuin. En het is een van de mooiste terrassen in Amsterdam.

MR PORTER
Bovenop het W hotel vindt het dakterras van MR PORTER. Op grote hoogte is het genieten van het prachtige uitzicht over de stad én dat met een lekkere cocktail in je hand. Wat hebben we nog meer te wensen?

Terrassen in Amsterdam
MR PORTER

Morgan & Mees
Dit kleine boetiek hotel in West heeft naast een gezellige Bar en Restaurant een intiem hofje aan de zijde van de Nassaukade. Een perfecte plek voor een romantisch diner of om even bij te kletsen met je vrienden. Ook hun cocktailkaart misstaat niet!

Winehouse SOMM
Terrashangen met goede wijn en lekker bites. Dat doe je bij Winehouse SOMM. De zon verschijnt precies rond borreltijd op dit terras. De perfecte plek dus als je op zoek bent naar wat nieuws in West. Check op zondag ook de Aperitivo!

Bar Bukowski

Misschien is dit wel het meest bekende terras van Oost. Op deze hoek van het Oosterpark is het altijd levendig. Je zit hier heerlijk voor een lunch of een lekker drankje. Voor de Gin & Tonics zijn hier populair.

Terrassen in Amsterdam
Pllek

Pllek

Het stadstrand van Amsterdam Noord. Op het ruime terras vind je eigenlijk altijd wel een plekje en je hebt hier de hele dag zon. In de zomer wil je hier de hele dag wel zitten. Op het grind hebben ze Fatboys waar heerlijk op kunt chillen. Prima toeven dus.

Het Paardje

Aan het Gerard Douplein vind je dit top terras. Hier is het altijd levendig en een van de grote favorieten van de Pijp. Ook hier zit je lekker lang in de zon dus bij uitstek de plek om van een lunch over te gaan op de borrel en tot in de late uurtjes te blijven plakken.

Remise 47

Dit is zo’n verborgen plekje die je eigenlijk liever voor jezelf houdt. Want achter de omheining van De Foodhallen zit dit gezellige terras. Een leuke spot voor lunch, borrel en diner. Je kunt hier gewoon reserveren dus je hebt gegarandeerd een tafeltje.

Terrassen in Amsterdam
Het Paardje

The Dylan Amsterdam
Met uitzicht over de Keizersgracht is het in de voortuin heerlijk genieten van een kop koffie of een wijntje. Maar vergeet ook vooral niet verder te kijken. In het hart van het hotel ligt een besloten binnentuin. Een pareltje. Een absolute oase van rust in het hart van de stad. De perfecte plek voor een uitgebreide lunch, cocktail of Dylan’s signatuur concept; High Wine.

The Harbour Club Zuid
Aan het rand van de stad, waar vijf grachten samen komen ligt de Harbour club Zuid. Hier kan je op het riante terras aan het water genieten van een Dry Aged Tomahawk, in roomboter gebakken zeetong of gewoon lekker een hele kreeft van de gril. Dat alles wordt natuurlijk vergezeld door een goed glas wijn.

Terrassen in Amsterdam
Hangar

Hangar

Laat de drukte in de stad voor wat het is en neem het pontje naar Noord. Bij Hangar zit je superrelaxed en heb je de hele dag zon. De ultieme plek om met een drankje te loungen aan de waterkant en daarna aan te schuiven voor een lekker lunch of diner. Zit het terras hier vol dan kun je altijd nog kijken of buurman Stork nog een tafeltje heeft.

ARC by Lute
Deze nieuwkomer in de stad, brengt ook een heel fijn terras met zich mee. In de tuin van het Amsterdams historisch stadsarchief heb je een uniek uitzicht op de monumentale boom. 100 jaar geschiedenis word hier verteld, tijd om je eigen geschiedenis hier te schrijven.

Terrassen in Amsterdam
Lion Noir

La Oliva
In het hart van de Jordaan waan je je op het terras van La Oliva even in een Spaanse oord. Proef de Pintxos of één van de gerechten uit de Noord Spaanse keuken samen met de wijnen uit dezelfde streek. La Oliva heeft geen groot terras, maar de tafeltjes buiten met het uitzicht over de Egelantiersstraat en Tuinstraat geven je dat ultieme Mediterrane “kleine straatjes” gevoel.

Riva
Wat meer verborgen, maar zeker niet één om over te slaan is Café & Restaurant Riva. Het terras is gelegen op een perfecte plek in een bocht van de Amstel. Hierdoor is het naast lunch, diner of borrel ook gewoon genieten van de prachtige boten die voorbij komen. Aanrader!

Terrassen in Amsterdam
IZAKAYA

IZAKAYA
In de gezellige drukte van de Pijp kom je even tot rust bij IZAKAYA. Een zonovergoten terras waar je kan genieten van de beste gerechten uit het land van de rijzende zon! Vlak ook niet hun drankenkaart uit. Hierop prijkt een breed scala aan house-infused tonics op basis van Japanse Shochu.

Lees ook: Restaurants in Westerparknieuwe restaurants in Amsterdam en wijnbars in Amsterdam.