Primi bar cucina

Primi bar cucina

Westerpark is sinds de zomer een heerlijke Italiaanse spot rijker. Aan de Van der Hoopstraat vind je Primi bar cucina. In dit knusse en toegankelijke restaurant – uiteraard gerund door Italianen – draait het vooral om de Aperitivo. Een mooi concept wat heel goed aansluit bij de Amsterdamse borrelcultuur.

Aperitivo is namelijk een perfecte manier om je avond te starten met een lekker glas wijn, een spritz of een van de vele mooie cocktails die ze hier weten te maken. En daarbij natuurlijk volgens goed Italiaans gebruik een paar kleine hapjes. Vooral in Milaan zie je de aperitivo overal terugkomen. Onwijs leuk. Waar je ook komt, je krijgt een paar super lekkere bites van het huis als je komt borrelen. En dat doen ze dus ook bij Primi bar cucina. Denk crostini’s, risottoballetjes, gemarineerde garnalen en olijven.

Maar niet alleen hiervoor zit je goed bij Primi. Dit restaurant leent zich ook goed om gezellig en ongedwongen te tafelen. Ze serveren fijne streekgerechten en omdat ze zelf uit Sicilië komen zie je meer gerechten met vis en schelpdieren op de kaart terugkomen dan vleesgerechten.

Primi bar cucinaNeem bv hun specialiteit de gefrituurde inktvis met garnalen, courgette en zwarte inkt mayo. Neem daarbij nog wat heerlijke antipasti en wat huisgemaakte pasta. Lekker met elkaar delen en veel proeven: sharing is caring. Laat dat maar aan de Italianen over. Die weten precies hoe het moet.

Alles wat we hebben geproefd was onwijs lekker. Puur, super vers, huisgemaakt en zonder opsmuk. De hartelijkheid van eigenaar Valerio en zijn team is hartverwarmend. Precies zoals we dat van de Italianen gewend zijn.

Primi bar cucinaPrimi bar cucinaPrimi bar cucinia

Van der Hoopstraat 96

Amsterdam

Ps. De aperitivo start om 18.00.

Italië is prachtig, een van de mooiste streken is toch wel Puglia. Check hier de mooiste hotels die deze regio te bieden heeft. Als je deze foto’s ziet dan wil je meteen je koffers pakken!