Cantine de Caron in Westerpark

Cantine de Caron in Westerpark

Cantine de Caron in Westerpark is alweer het vierde restaurant van de bekende chef Alain Caron en zijn zonen. Het restaurant begon een paar jaar geleden als pop-up Grand Caron op het Westergasterrein, maar al snel werd duidelijk dat Caron een blijvertje is. Onder de naam Cantine de Caron gingen ze dan ook in permanente vorm verder.

Het restaurant bevindt zich in het voormalige machinegebouw van de Westergasfabriek. Dit monumentale industriële pand heeft al sfeer van zichzelf en daar past de enigszins eenvoudige, doch warme inrichting van Caron goed bij. Op het terras aan de Westerparkzijde is een Mediterraanse sfeer gecreëerd, met Franse bistro tafels, kleurrijke zomerse oleanders en sfeervolle parasols. Erg gezellig!

Cantine de Caron in Westerpark

Je kunt zeven dagen per week naar Cantine de Caron voor een diner en op donderdag tot en met zondag ook voor een lunch. Wij schuiven op een zondagmiddag aan voor een uitgebreide lunch.

Als voorgerecht nemen we tomaat met stracciatella, pistache, basilicum en vanille. De grote vlezige tomaat en de romige kaas van buffelmelk zijn een heerlijke combinatie De waterkers en vinaigrette maken het gerecht lekker fris en zomers.

Cantine de Caron in Westerpark

We vervolgen met een Côte de boeuf die je voor 2 personen besteld. Hier kun je me voor wakker maken. Een échte klassieker die steevast op de kaart staat bij Cantine de Caron en Café Caron in de Pijp. Het vlees is precies goed bereid en vol van smaak. Uiteraard mogen de salade en Franse frietjes met die typische fris-zure huisgemaakte mayonaise niet ontbreken. Love it!

Cantine de Caron in Westerpark

Na deze royale porties zijn we eigenlijk al meer dan voldaan, maar we laten ons toch verleiden door een dessert. De nieuwsgierigheid wint het namelijk. Ik ben fan van desserts met warm fruit dus kies ik voor de pommes au four met perensorbet, karamel en crème fraîche. Mijn tafelgenoot is dan weer dol op chocolade en gaat voor de chocoladetaart met praliné. Beide gerechten zijn erg lekker.

Cantine de Caron in Westerpark
Cantine de Caron in Westerpark

Wat mij betreft is Cantine de Caron het allerleukste en fijnste restaurant van het Westergasterrein. Zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan voor lunch of diner! Een tafeltje reserveren kan hier.

Cantine de Caron

Pazzanistraat 8

Westerpark Amsterdam

Lees ook: Lunchen in Amsterdam, Franse restaurants in Amsterdam of de leukste restaurants in Westerpark.