Sushi Noord: De beste take-away sushi van Amsterdam Noord

Sushi Noord: De beste take-away sushi van Amsterdam Noord

Sushi is al jarenlang ontzettend populair. Tegenwoordig kun je in elk deel van Amsterdam wel sushi bestellen, maar waar vind je nou echt lekkere sushi van goede kwaliteit? Sushi Noord bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in Amsterdam Noord. Ik kwam de sushi al meerdere keren tegen op social media en raakte meteen erg geïnteresseerd in het aanbod.

Je kunt de sushi bestellen via de website van Sushi Noord zelf, waar je een uitgebreide selectie aan diverse sushi vindt. Ze bieden onder andere maki’s, sashimi, verschillende tonijnvarianten, en er zijn zelfs vegan opties beschikbaar.

Zelf kozen we voor een gevarieerde selectie van nigiri’s, sashimi, rolls en Chuka wakame (zeewiersalade). Wat Sushi Noord echt uniek maakt, is dat je de sushi rechtstreeks bij de chef thuis ophaalt, waar hij de sushi in zijn eigen keuken bereidt. Toen we de sushi gingen ophalen, adviseerde de chef ons om de handrolls direct in de auto op te eten voor de beste crunch in het zeewier en daarmee de meest optimale smaakervaring. En wat waren die handrolls ongelooflijk lekker! We hadden er een met gefrituurde garnaal en een met een mix van zalm, tonijn en krab. De sushirijst in de handrolls was nog warm, en het zeewier was inderdaad nog heerlijk knapperig.

Thuis begonnen we met een selectie aan sashimi, waarbij elke hap een nieuwe dimensie van versheid en textuur onthulde. Van de garnaal tot de delicate tonijn en de smeuïge Chutoro.

Sushi Noord: De beste take-away sushi van Amsterdam Noord

Maar deer bleef het niet bij, we genoten verder van verschillende nigiri’s. Deze hadden de perfecte balans tussen hoeveelheid sushi rijst en vis. Naast de nigiri’s hadden we ook een aantal inside out rolls. Elke rol was een unieke smaakbeleving van texturen, waar onze smaakpupillen blij van werden. Elke hap, of het nou een nigiri was of een inside out roll, was een explosie van smaak en creativiteit.

Maar we hadden nog meer! De Chuka wakame, die bekend staat als de zeewiersalade, bracht een verfrissende en knapperige aanvulling op de ervaring.

Sushi Noord: De beste take-away sushi van Amsterdam Noord

Je kunt de sushi dus wel alleen afhalen, maar je krijgt hier wel het beste van het beste voor terug. De sushi wordt echt met liefde en passie bereid, en dat proef je ook echt terug! Het is zeker de moeite waard om hier een omweg voor te maken, zelfs als je niet in de buurt van Noord woont!

Sushi Noord

Pinasstraat 12

Amsterdam Noord

Lees ook: De beste sushi van Amsterdam, KU Kitchen & Bar of de beste sushi van Rotterdam.