Brunchen in Amsterdam

Brunchen in Amsterdam

We brunchen steeds vaker buiten de deur en de gezellige brunchrestaurants schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Er is dus veel keuze, maar dit zijn momenteel onze favoriete restaurants om te brunchen in Amsterdam:

Pluk Amsterdam

In de 9 straatjes is de kleine zaak van Pluk een van de adresjes om te brunchen in Amsterdam. Bij  binnenkomst wordt je al verleid door de kleurrijke taarten en zoetwaren. Allemaal zéér Instagrammable.

Brunchen in Amsterdam

Celia

De Californische keuken van Celia biedt verfrissende brunchopties. Je kunt hier starten met een klassiek brunch aperitief zoals een mimosa, bellini of een bloody mary, waarna je je tegoed doet aan hartige en zoete gerechten. Een aanrader vind ik hier de fish taco’s met jackfruit, chipotle en avocado. En ook de citroen ricotta pannenkoekjes zijn niet te missen! Daarnaast kun je natuurlijk ook voor eiergerechten kiezen of een Amerikaanse hamburger. Je bestelt deze a la carte of je neemt het brunchmenu voor 39,-.

Brunchen in Amsterdam
Celia

Gartine

Voor een brunch met biologische producten is Gartine in het centrum van Amsterdam een goed adres. Producten komen zo veel als mogelijk uit hun eigen moestuin in de Beemster. Gartine heeft een Frans tintje en dat zie je terug in de menukaart.

Brunchen in Amsterdam
Gartine

Teds

In Amsterdam West is Teds de brunchspot. Inmiddels heeft Teds vestigingen in het hele land, maar op deze locatie begon het een paar jaar geleden allemaal. Het gezellige zaakje zit altijd vol dus reserveer vooraf je tafeltje voor de all day brunch.

Brunchen in Amsterdam
Teds

Benji’s

In de urban jungle van Benji’s kun je altijd terecht voor een lekkere Acaï bowl of de bekende Buddha bowl. Kom je brunchen na een avondje uit? Dan raden we één van de nieuwe brioche broodjes aan. De Scrambled Benny voldoet zeker aan je ei cravings. Een brioche met gebakken spinazie, zalm, roerei, curry hollandaise en bieslook. Helemaal lekker met avocado!

Brunchen in Amsterdam

Mis jij nog een top adresje om te brunchen in Amsterdam? Stuur dan jouw tip naar info@thecitizen.nl

Lees ook: lunchen in Amsterdam, de leukste restaurants in de Jordaan of de beste sushi van Amsterdam.