Restaurant Selva in nhow Amsterdam

Restaurant Selva in nhow Amsterdam

Het Latijns-Amerikaans restaurant Selva heeft een paar maanden geleden haar deuren geopend op de 24e verdieping van het iconische designhotel nhow Amsterdam RAI. Selva stond natuurlijk al in ons lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam en nu brachten we afgelopen maand zelf een bezoekje aan deze nieuwe spot in Amsterdam Zuid.

Zodra je binnenkomt wordt je meteen ondergedompeld in een levendig, kleurrijk en weelderige atmosfeer. We zien veel roze en groen met enorme exotische planten. Voordat je in het restaurantgedeelte komt passeer je cocktailbar Sonora. Een mooie bar met een unieke en uitgebreide selectie cocktails. Elke cocktail is hier geïnspireerd op de oude verhalen en legendes van Latijns-Amerika.

Restaurant Selva neemt je mee op een sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud. Op gastronomisch gebied reis je langs verschillende Latijns-Amerikaanse landen zoals Mexico, Peru en Brazilië. De uitgebreide kaart geeft enorm veel opties voor vis en vleesliefhebbers, maar er zijn ook voldoende vegetarische en veganistische opties.

Restaurant Selva in nhow Amsterdam

We trappen ons diner af met een selectie aan koude voorgerechten uit de raw bar & cevicheria. Deze voorgerechten lenen zich uitstekend om samen te delen. We proeven een heerlijke rauwe rode tonijn, daarnaast Selva’s Heritage tomaten salade en de gegrilde avocado. Die laatste wordt aan tafel bereid en blijkt een variant op de traditionele guacamole te zijn. Uiteraard geserveerd met toritilla’s én met gefrituurde banaan.

Restaurant Selva in nhow Amsterdam

Omdat de open houtskoolgrill meteen in het oog springt als je binnenkomt is de keuze voor het hoofdgerecht voor vleesliefhebbers al snel gemaakt. Ik kies dan ook voor de Picanha Rodizio. Deze steak van 200 gram wordt op Braziliaanse wijze gegrild en geserveerd met chimichurri. Het vlees is super smaakvol en perfect gegrild. Love it! De bijgerechten zijn flinke porties, dus deel deze vooral met je tafelgenoot. Wij kozen voor de geroosterde bloemkool en dan was echt meer dan genoeg voor 2 personen.

Restaurant Selva in nhow Amsterdam

Tot slot een lekker dessertje. Hierbij valt mijn oog meteen op de crema de coco ‘Selva’. Dit is een créme Catalane met citroengras, kokosnoot en ananas. Een heerlijke combinatie van fris en zoet. Een mooie afsluiter van dit fijne diner in een gezellige en uitbundige sfeer.

Selva Restaurant -nhow Amsterdam

Europa Boulevard 2b

Amsterdam

Lees ook: restaurants in Amsterdam Oostrestaurants in Westerpark of in de Jordaan.