Gio’s by the River in Amsterdam Noord

Onze favoriete restaurants in Amsterdam Noord

Aan de NDSM-kade in Amsterdam Noord vind je het nieuwe eclectische restaurant Gio’s by the River, waar je kunt genieten van een heerlijk Italiaans diner.

Bij binnenkomst valt het extravagante interieur van Gio’s meteen op: felgekleurde muren, tafels en stoelen met print, roze kroonluchters, opvallende posters en zelfs een Italiaanse Fiat 500 aan de muur. Hoewel dit op andere plaatsen overdreven kan overkomen, past dit interieur perfect bij Gio’s. Het draagt bij aan de warme, gezellige familiesfeer, versterkt door het Italiaanse personeel. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je zelfs live kijken hoe de verse pizza’s worden gemaakt.

Gio’s by the River in Amsterdam Noord

Het menu van Gio’s by the River biedt een scala aan smakelijke opties: antipasti, aperitivo, diverse pasta’s en pizza’s, hoofdgerechten (secondi) en natuurlijk desserts (dolci). Voor iedereen is er iets te vinden. Als je van vis houdt kan je gaan voor pasta vongole of een zeebaars filet. Ben je vegatarisch? Neem dan bv de melanzane of de pizza quattro formaggi.

Gio’s by the River in Amsterdam Noord

Als voorgerecht kozen we de moscardini, gefrituurde mini-octopus, en een oester. De oester wordt geserveerd met citroen peper parels, hierdoor wordt een extra dimensie toegevoegd aan de ervaring van het eten van het schelpdier. Tijdens het kauwen breken de parels open waardoor de zure peper smaak vrij komt. Belangrijk dus om de oester meer dan één keer te kauwen! Bij de moscardini krijg je een citroen- en basilicummayonaise, de octopusjes waren perfect bereid. Vaak overheerst in dit soort gerechten de vettige, gefrituurde smaak, maar dat was hier niet het geval.

Gio’s by the River in Amsterdam Noord

Voor het hoofdgerecht namen we de pizza ‘nduja en de pasta astice. De ‘Nduja pizza is een klassieke tomaat, mozzarella en basilicum pizza met pittige ‘nduja-smeerworst en burrata. Als je ‘nduja lekker vindt is deze pizza absoluut een aanrader. De pasta Astice is een heerlijke smaakvolle pasta, bereid met een bisque saus en voorzien van een halve kreeft bovenop de pasta. De saus is rijk van smaak en gevuld met het vlees van de kreeft.

Als dessert genoten we van een klassieke tiramisu, zoals je kan verwachten in een Italiaans restaurant. Deze werd aan tafel opgeschept uit een grote serveerschaal, dit maakte de authentieke Italiaanse beleving helemaal compleet!

Gio’s by the River

NDSM-kade 14
1033PG Amsterdam

Lees ook: Nieuwe restaurants in Amsterdam, restaurants in Amsterdam West.