De beste ijssalons in Amsterdam

De beste ijssalons in Amsterdam

Dit lenteweer is het perfecte excuus om je helemaal te buiten te gaan het lekkerste ijs! Goed nieuws want er is een heel scala aan goede ijssalons in Amsterdam. Hier eet je de lekkerste ijsjes van de stad.

Miuz Gelato Artigianale – Voor écht ambachtelijk Italiaans ijs moet je naar de oogstrelende ijssalon Miuz Gelato aan de Overtoom. De Italiaanse Carlo maakt het ijs in zijn eigen atelier en heeft smaken zoals tiramisu, koffie, hazelnoot, zelfs romig burrata ijs en sorbet van bloedsinaasappel uit Sicilië en citroen uit Amalfi. Alleen top ingrediënten uit Italië of de omgeving van Amsterdam worden gebruikt voor zijn ijs. Het ijs wordt, zoals dat in Italië gaat, gespateld. Je bestelt hier dus geen bolletjes ijs, maar geeft eenvoudigweg aan welke smaken je graag wil.

De beste ijssalons in Amsterdam

Van Soest – Niet alleen voor mega lekkere chocolade ben je hier aan het juiste adres maar dus ook voor ijs. Ben je in de buurt van de Utrechtsestraat dan is dit dus je adres voor een beetje verkoeling.

De beste ijssalons in Amsterdam
Van Soest

Massimo Gelato – Heerlijk vers Italiaans ambachtsijs gemaakt van Massimo. Deze rasechte Italiaan maakt het ijs volgens Itailaanse traditie en gebruikt alleen biologische melk, verse fruit en noten maar geen andere toevoegingen. Massimo heeft een ijssalon in de Pijp, Amsterdam West en Oost.

Het Ijsboefje – Dé ijssalon in Oost voor de kleine boefjes onder ons. Ze zijn hier super kindvriendelijk en hebben de lekkerste ijsjes voor jong en oud. Onze favoriet: Blue berry cheesecake!

De beste ijssalons in AmsterdamMetropolitanDeli – Kees Raat is een begrip onder de ijsmakers. In zijn ijssalon aan de Warmoesstraat vind je een enorm aanbod aan ambachtelijk Italiaans roomijs en sorbetijs. Een walhalla voor de echte ijsliefhebber.

Jan Pieter Ijsje – Deze ijssalon aan de Jan Pieter Heijestraat heeft de allerleukste funcones voor kinderen. Deze zijn versierd met smurfen, vlinders, ghostbusters en afbeelingen uit Frozen. Bestel je zo’n ijsje dan kan het zo maar zo zijn dat de tunes van Ghostbusters of “let it snow” uit de speakers galmen. Ideaal voor een verjaardagsfeestje!

De beste ijssalons in Amsterdam
Jan Pieter Ijsje

Venetië – Rijen dik staat het hier aan de Scheldestraat op een zomerse dag. Ze hebben hier lekker Italiaans ijs. Venetië is niet voor niets al jaren een van de bekendste ijssalons in Amsterdam.

Jordino – Deze schattige winkel in de Jordaan is een lust voor het oog. In de etalage prijken de leukste chocolade creaties die absoluut je aandacht trekken als je er voorbij loopt. Eenmaal binnen verlekker je je aan vele smaken vers roomijs en sorbet. Bij Jordino opties genoeg dus voor de echte zoetekauw.

De beste ijssalons in Amsterdam
Ijsboutique

Ijsboutique – Hip Amsterdam Zuid haalt hier al jaren haar ijsjes. Naast de klassieke smaken kun je hier ook nieuwe varianten krijgen zoals champagne, honing-vijgen en framboos crumble.

De beste ijssalons in Amsterdam
Patisserie Linnck

Monte Pelmo – Nog zo’n geweldig adres in de Jordaan. Deze keer aan de 2e Anjeliersdwarsstraat. Het ijs is hier zo goed dat dus zelfs een aantal andere ijssalons dit ijs verkopen. Probeer hier eens witte kus roomijs of Oreo roomijs en voor de kids natuurlijk hun “goede” smurf roomijs.

Pisa – Ook hier is het vaak aansluiten in de rij. Deze kiosk tegenover de RAI is net als Venetië een van de klassiekers in Amsterdam Zuid. De een zweert in deze buurt bij Pisa en de ander bij Venetië. Hoe dan ook je bent bij Pisa verzekerd van heerlijk Italiaans ijs. Je kunt hier niet misgrijpen.

Patisserie Linnick – het hele jaar door verkopen ze hier de lekkerste macarons. Maar zodra het lekker weer wordt verkopen ze bij Linnick ook ijs macarons. Dan heb je weer eens een ander lekker ijsje.

Lees ook: ijssalons in Rotterdam  en de leukste strandtenten van Nederland.